AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Swingende og soulet jazz på pubben

Swingende og soulet jazz på pubben

22/7/2017 | Forfatter: Kenth Kjeldgård Nielsen | Fotograf: Dorte Pedersen
Jakob Elvstrøm & Hess/Vuust/Vuust Trio, Tir Na Nóg, 22/07 21:00

Se fotogalleri fra koncerten


Det var en lørdag aften – og der blev spillet jazz.



Den irske pub Tir Na Nóg i Aarhus midtby er et af de nye spillesteder i jazzfestivalsammenhæng. Det relativt aflange, lavloftede lokale med en lille scene i den ene ende fungerede ganske fint til denne aftens koncert med Jakob Elvstrøm & Hess/Vuust/Vuust Trio, og lyden var ganske o.k.

Kl. lidt over 21 var der fyldt op i enden nærmest scenen. Publikum sad bænket ved høje borde, i sofabåse samt stole på gulvet, og de senest ankomne måtte nøjes med ståpladser. Det var et overvejende yngre publikum, end vi har set mange andre steder. Nogle var kommet for at snakke -– måske de, der har stedet som vanligt hænge-ud-sted – men mange var også kommet for at høre musikken.

Peter Vuust introducerede musikken som en omgang soul-jazz. Og det var også et soulet swingende sæt vi oplevede. Igen med et touch af gospel på et enkelt nummer. Det var kvalitetsjazz – men for nogle af mine medpublikummer på grænsen til at være svær jazz.


Jeg synes ikke, at lige denne konstellation var svært tilgængelig. Men det kræver noget af lytteren. Og jazz kan på mange måder være noget, man skal lære at lytte til og afkode så at sige.

Alligevel bredte genkendelsens glæde sig, da vi pludselig fik den jazzificerede udgave af den gamle børnesang "Jeg ved en lærkerede". Leveret med godt drive og swing.  

Det kan være svært at sammenligne de enkelte bands, vi har hørt her på årets festival. Alligevel vil jeg forsigtigt antyde, at denne aftens stil var en hel del "i familie med" Astro Buddha Agogo. Swingende soulet jazz.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C