AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Hvem skal være Aarhus Jazz Talent 2021?

Hvem skal være Aarhus Jazz Talent 2021?

16/7/2021 | Forfatter:


Erlings Jazz- & Ølbar blev Aarhus Jazz Talent 2020 - Hvem skal tildeles prisen i 2021? - Du kan være med til at indstille kandidater.


Jazzmiljøet i Aarhus og Østjylland er i disse år inde i en meget kreativ periode, hvor miljøet blomstrer og mange unge jazzmusikere, arrangører o.a. arbejder med spændende og nyskabende projekter. Derfor tog Aarhus Jazz Festival i 2018, efter idé fra musiker Daniel Sommer, initiativ til at indstifte en ”Aarhus Jazz Talent” pris, som ud over ære og anerkendelse skal give prismodtageren en økonomisk håndsrækning og en endnu bedre mulighed for at blive bemærket både nationalt og internationalt. Årets præmie består af 10.000 kr. sponsoreret af Klüvers Fond og Aarhus Jazz Festival, samt mulighed for en koncert. Udvælgelsen af Aarhus Jazz Talent 2021 vil blive foretaget af en kompetent jury i løbet af efteråret 2021, hvorefter prisvinderen annonceres. Prisen lanceres i samarbejde med Århus Stiftstidende.

Du kan også være med!

Frem til 15. september 2021 kan alle være med til at indstille kandidater til Aarhus Jazz Talent 2021. Hvis du har et godt bud, så klik dig ind på linket her:

TILMELD EN KANDIDAT TIL AARHUS JAZZ TALENT 2021

Du skal oplyse kandidatens navn, motivation for hvorfor han eller hun bør være Aarhus Jazz Talent 2021 - og svare på hvad kandidatens tilknytning til Aarhus er.

Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. Dette kan være som musiker, komponist, arrangør, journalist, musikudgiver eller andre, der har medvirket til udbredelse og understøttelse af jazzen. 

Nominerede til prisen vurderes ud fra:

- Kvalitet. Modtageren udviser høj kvalitet i sit virke indenfor jazzmusikken.

- Engagement og synlighed. Modtageren har gjort sig særligt bemærket.

- Originalitet og nye idéer vurderes positivt.

- Modtageren har sit virke indenfor jazzmusikken i den bredeste forståelse af dette begreb.

- Modtageren skal have tilknytning til det aarhusianske jazzmiljø

Der er ingen specifikke aldersbegrænsninger på hvem, der kan modtage prisen.

Hvis der ikke findes egnede prismodtagere, kan juryen vælge ikke at uddele prisen det pågældende år – eller i særtilfælde uddele prisen som hæderspris til en person eller et initiativ, der har gjort en ekstraordinær indsats for talentudvikling indenfor jazzen.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C