AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Tak for i år! Jazzen kom med sommer og sol

Tak for i år! Jazzen kom med sommer og sol

19/7/2021 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival | Fotograf: Bo Petersen


Den 33. Aarhus Jazz Festival bredte et tæppe af jazzmusik ud over hele byen med 279 koncerter og events på 36 spillesteder. I takt med at byen swingede derudaf, kom sommeren og de høje temperaturer for alvor til.


Aarhus Jazz Festival 2021 har budt på mange fantastiske musikalske øjeblikke i det sommerklædte Aarhus. Det er igen lykkedes festivalens forskellige arrangører at præsentere et mangfoldigt og spændende musikprogram, trods de udfordringer covid-19 epidemien til stadighed har budt på. Senest var det risiko for sognelukning i Vor Frue Sogn, og der har også været flere ændringer i det planlagte program end normalt, men selve jazzfesten kunne ikke stoppes.  
 
Den mangfoldige jazzmusik foldede sig ud
Der var noget for alle musikalske smagsløg under årets jazzfestival. Fra gallakoncert i Musikhuset Aarhus med Aarhus Jazz Orchestra feat. Caroline Henderson & Steen Jørgensen, over streetparade, verdensmusik, sammensmeltninger af jazz og klassisk, Lysende Jazzfest med ruminstallation af kunstner Alex Mørch, hyldest til den ikoniske jazzsaxofon på Helsingør Theater (Den Gamle By), til den frie, improviserede jazz på Sydhavnen til Alt_R_Jazz og Share Improfest.

Selv om det var en udfordring, at få udenlandske kunstnere til byen pga. covid-19, satte hele to verdensstjerneguitarister deres præg på festivalen. Franske Marc Ducret kunne opleves i fire forskellige konstellationer som en del af hans residency, arrangeret af Radar og Erlings Jazz- & Ølbar – og vestafrikanske Lionel Loueke, der bl.a. spiller i Herbie Hancocks orkester, spillede koncert på Gellerup Art Factory som en del af Bazarjazz.

Der var traditionelle som nye spillesteder under årets festival. Ridehuset Swinger var tilbage i fuld vigør med et 4-dages program bl.a. med masser af bigband musik, mens fx Den Hængende Have (FO-byen), Flemming Bamse Jørgensens Plads (Givisme & Aarhus Jazztømmerflåde) og havnerundfarter med The Jazz Boat M/S DAGMAR var nye koncertsteder under åben himmel, og på den måde supplerede de tilbagevendende som Klostertorvet,og Salling Roof Top. Derudover summede det af liv og musikglæde på et hav af af caféer, i kirker og på større og mindre spillesteder.
 
Hvem skal være Aarhus Jazz Talent 2021? Alle kan være med til at indstille kandidater.
Siden 2018 har Aarhus Jazz Festival uddelt prisen Aarhus Jazz Talent, som hidtil er gået til sangerinden Karmen Rõivassepp, pianist og illustrator Simon Eskildsen og arrangørerne bag Erlings Jazz- & Ølbar.

Igen i år kan alle frem til 15. september indstille kandidater til Aarhus Jazz Talent 2021

Ud over æren vinder prismodtageren en hæderspris på 10.000 kroner sponsoreret af Klüvers Fond og Aarhus Jazz Festival, samt mulighed for en koncert. Udvælgelsen af Aarhus Jazz Talent 2021 vil blive foretaget af en kompetent jury i løbet af efteråret 2021, hvorefter prisvinderen annonceres.

 

SE JAZZ LIVE BLOG MED BLOGINDLÆG OG BILLEDER FRA AARHUS JAZZ FESTIVAL 2021
 
 
Aarhus Jazz Festival ønsker at takke alle arrangører, musikere, sponsorer, samarbejdspartnere og frivillige – uden dem var det ikke muligt at gennemføre festivalen.
 
Aarhus Jazz Festival modtager uvurderlig støtte af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Aarhus Events, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Stibo Fonden, C.A.C. Fonden, Gangstedfonden, BUPL’s solidaritets- og kulturfond og Scandic Aarhus City. 





Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C