AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Nu starter Aarhus Jazz Festival 2021

8/7/2021 | Forfatter:


Denne weekend blændes der op for jazzen i Aarhus, når den 33. udgave af Aarhus Jazz Festival går i gang – og med mere end 280 koncerter på 36 spillesteder er der jazzmusik for alle i løbet af de 10 dages jazzfestival 9.-18. juli.


Åbningsweekend
Traditionen tro begynder jazzfesten allerede med koncerter fredag, hvor man bl.a. kan opleve gallakoncert i Musikhuset Aarhus med Aarhus Jazz Orchestra feat. Caroline Henderson & Steen Jørgensen. Den officielle startdato er dog lørdag 10. juli, hvor vi sparker jazzugen i gang med en festlig street parade igennem byens gader med Aarhus Jazz Festival Brass Band. Derudover er der et omfattende program både lørdag og søndag med koncerter over hele byen. Der sættes bl.a. gang i programmerne udendørs på Klostertorvet, i Den Hængende Have – FO-Byen, på Flemming Bamse Jørgensens Plads, Salling Rooftop og du kan komme på en unik havnerundfart med The Jazz Boat M/S DAGMAR. Lysende Jazzfest på Atlas præsenterer bl.a. børnejazz, Jazz- og poesiværksted feat. Dicte & Søren Kjærgaard og Erlings Jazztalentpriskoncert, mens koncertprogrammet i Helsingør Theater, Den Gamle By, hylder den ikoniske jazzsaxofon med Christina Dahl Kvartet 10/7 og Lotte Anker & Julie Kjær Duo 11/7.

SE KONCERTPROGRAMMET HER

Musikken swinger over hele byen i jazzugen
Årets festival når ud i hele byen og rummer både traditionelle scener som Musikhuset Aarhus og Ridehuset Swinger, men også flere nye steder. Der er generelt et stort fokus på den levende danske jazzscene, men også enkelte udenlandske indslag, heriblandt et residency af den franske guitarvirtuos Marc Ducret med koncerter i forskellige konstellationer på Radar og Erlings Jazz- og Ølbar, begyndende søndag 11/7 med Marc Ducret SHOUT – solo.

Flere arrangører er med til at fylde Sydhavnen med den frie, legende og eksperimenterende jazzmusik på Det 3. Rum, hvor Alt_R_Jazz begynder deres program søndag, og Knud’s Kiosk bl.a. med den europæiske SHARE Improfest, Bazarjazz på Gellerupscenen præsenterer igen i år jazzet verdensmusik, fx vestafrikanske Lionel Loueke, der også spiller i Herbie Hancocks orkester. Derudover kan jazzmusikken findes på et hav af caféer, i kirker og på større og mindre spillesteder. Der vil under festivalen også være guidede jazzbyvandringer i byens gader (11/7, 14/7 og 17/7) .
    
Den Ikoniske Saxofon og Lysende Jazzfest
Saxofonen har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og ikke mindst Charlie Parker. De to sidstnævnte ville i 2020 være blevet 100 år, og 2021 markerer 75-året for indspilningerne Jazz At The Philharmonic med jazztopmøde mellem saxofonlegenderne Charlie Parker, Lester Young og Ben Webster. Der er således god anledning til at fejre jazzsaxofonen, og Aarhus Jazz Festival hylder de magiske musikalske øjeblikke ved koncertrækken Den Ikoniske Saxofon i Helsingør Theater (Den Gamle By), hvor du kan opleve topsaxofonister som Jonas Kulhammar (SE), Lotte Anker, Christina Dahl og Frederik Lundin (med Weavers).

Som et særligt tiltag i 2021 præsenterer Aarhus Jazz Festival lys- og lydinstallationsværket Sprængrod af kunstneren Alex Mørch, der kan opleves ude og indenfor ved spillestedet Atlas. Forgreninger af lys vil brede sig som en elektrisk naturoplevelse inspireret af sagn om den magiske sprængrod og storbyjunglens neonskilte i jazzens urtid. Værket danner rammen om  Lysende Jazzfest, der præsenterer et blandet koncertprogram med både børnejazz, unge talenter og etablerede kunstnere.

Vi glæder os til at se jer alle til Aarhus Jazz Festival 2021.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C