AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Torvet er vendt rundt

Torvet er vendt rundt

15/7/2019 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Tim Stojanovic
Odd Pocket, Klostertorvet, 15/07 14:00

Se fotogalleri fra koncerten


Ny placering af scenen – ellers alt ved det gamle.



Mandag tog Café Smagløs hul på den udendørs del af festivalen. Jazzmusikken på Klostertorvet er i år alene varetaget af Smagløs. De har besluttet at placere scenen i den modsatte ende af torvet i forhold til mange års tradition med scene tæt på busstoppestederne, men ellers var alt ved det gamle. Masser af mennesker, godt stemning og et varieret udbud af musik. Klostertorvet har for mig altid været hjertet i jazzfestivalen, og det er rart at konstatere, at det er en attraktiv plads, der trækker et stort publikum.

Dagens musiktilbud startede med Emil Otto på piano og vokal. Indendørs i caféen var der kontrabas og poesi, og udenfor gik bandet Odd Pocket på scenen. Et hold med afsæt i den lokale jazzscene. De leverede en fin koncert med egne kompositioner. Holdet var mandag Johan Toftegaard Knudsen (saxofoner), Gustav Nyboe Hagner (elguitar og flygelhorn), Viktoria Søndergaard (vibrafon) , Jens Mikkel Madsen (bas) og Jens Emil Jensen (trommer). Det er jens Emil der står bag orkesterets kompositioner.

Der blev spillet med nærvær, og som helhed var arrangementerne rigtig gode. Dejligt med vibrafon, som gav musikken sin helt egen farve. Viktoria Søndergaard er yderst kompetent på instrumentet. Musikken er bygget på skæve taktarter, men heldigvis også med et solidt swing.

Arrangementerne blev i perioder lidt for ens og forudsigelige, men som helhed var det en god musikoplevelse. To numre husker jeg særlig godt. Det var Newcommer og uropførelsen How do you feel, hvor flygelhornet var velvalgt.

Der er musik på Klostertorvet hele ugen. Alt er ved det gamle, og vi vænner os nok hurtigt til den nye placering af scenen. Bare musikken er god.

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C