AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Børnejazzprisen 2019 uddeles på Dokk1

Børnejazzprisen 2019 uddeles på Dokk1

29/10/2019 | Forfatter:


Se hvem der vinder Børnejazzprisen 2019, når de to nominerede spiller koncert og vinderen findes den 2. november kl. 11 på Dokk1 i Aarhus.


 

November måned står i Danish Music Awards Jazz’ tegn og lørdag den 2. november tyvstarter JazzDanmark årets prisuddeling med uddelingen af Børnejazzprisen 2019. Det foregår til en særlig koncert på Dokk1 i Aarhus, hvor de to nominerede bands spiller og hvor børnene blandt publikum får lov til at udpege vinderen.

De nominerede bands er blevet udpeget af Aarhus Jazz Festival, Jazz for Kids (Copenhagen Jazz Festival) og Jazz i Trekanten, da de alle har et særligt fokus på jazz i børnehøjde i deres programlægning

Vær med til at finde vinderen
Til de to koncerter vil årets nominerede forsøge at spille sig til mest mulig dans, hujen og klapsalver blandt børnene. Det er nemlig børnene, som skal træffe valget om, hvem der løber afsted med den tunge bronzestatuette med den lille and på toppen. Der vil være gratis entré, men billetter skal bestilles på forhånd, da der vil være et begrænset antal pladser til koncerten.

Du kan hente billetterne her

Prisuddelingen af Børnejazzprisen, der som nævnt er en del af Danish Music Awards Jazz, har siden 2012 været afviklet som et særskilt arrangement, og i år uddeles prisen i Aarhus. De øvrige fem DMA-statuetter uddeles til Danish Music Awards Jazz d. 18. november 2019 i Bremen Teater, København.

Fejring af jazz i børnehøjde
Børnejazzprisen er blevet uddelt siden 2011 og uddeles årligt i forbindelse med Danish Music Awards Jazz. Prisen er indstiftet for at anerkende de musikere og ensembler, der gør en ekstra indsats for at fange børn og unges interesse for jazz. Børnejazzprisen tager ikke udgangspunkt i en pladeudgivelse, men i det samlede output fra musikerne. Et særligt fokusområde er koncertoplevelsen, derfor er det børn, der får lov til at udpege årets bedste børnejazz-orkester.

De nominerede til Børnejazzprisen

Thomas Ousager 
Tag med percussionisten Thomas Ousager, når han rejser jorden rundt på mindst 80 percussion instrumenter. En rejse gennem slagtøjsverdenen som du ikke må på gå glip af. Oplev lyden fra percussion instrumenter, du ikke vidste fandtes, og se det med dine egne øjne. Hør lyden af junglens underskov og Asiens stemningsfulde gonger, conga-rytmer fra Cuba og pandeiro fra Brasilien. Fyr den af til hip hop fra USA og rap fra Danmark. Hop med på rejsen, når Thomas Ousager bryder hverdagens trommerum, starter Expressen og suser af sted. Trommerum Express er en anderledes koncert, der tager børnene med ud i verden.

Line-up: Thomas Ousager - percussion og trommer, Søren Jensen - bas, Christian Frandsen - guitar

Haletudserne (billede øverst i artiklen)
Med numre der handler om alt fra en mystisk kriblen og krablen under fødderne, en dejlig tur på legepladsen til historien om drillepinden Axelrandu, skaber Haletudserne et univers med plads til at udforske fantasien og leger dig med ind i en anden verden. Haletudserne består af en gruppe unge musikere fra Odense. Numrene er komponeret af trompetisten Ida Brinch. Gennem jazzens rytmer og mange nuancer giver Haletudserne én lyst til at hoppe og danse, synge og lege med, når de står på scenen og giver den gas.

Line-up: Sofie Amanda Pedersen - vocal, Kaia Brinch - vibrafon,  Johannes Mogensen - guitar, Magnus Lundsgaard Rasmussen - trommer, Emil Mathiasen - kontrabas, Johan Jep Christensen - saxofon, Ida Brinch - trompet

Praktiske informationer
Hvad: 
Koncert med de nominerede til Børnejazzprisen og prisuddeling til vinderen 
Hvornår: Lørdag d. 2. november 2019 kl. 11.00
Hvor: Dokk1 - Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Du kan hente billetterne til koncerterne og prisuddelingen på Dokk1 i Aarhus her.

Ønsker du at deltage i prisuddelingen ved årets Danish Music Awards Jazz i København d. 18. november, kan du købe din billet her.


Børnejazzprisen uddeles af JazzDanmark i samarbejde med Jazz for Kids, Jazz I Trekanten, Aarhus Jazz Festival, Dokk1, DMA Jazz 2019. 

 



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C