AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Aarhus Jazz Festival præsenterer årets plakat 2022

Aarhus Jazz Festival præsenterer årets plakat 2022

31/3/2022 | Forfatter:


Letbanen kører på kontrabas til jazzfest


I år emmer Aarhus Jazz Festivals kunstplakat af varme og rytme. Letbanen tøffer ind gennem byen på vej til jazzfest. Skinnerne som den kører ad er også strengene på en kontrabas. I baggrunden kan man skimte den gamle toldbod ved havnen og andre aarhusianske bygninger indhyllet i et varmt gult solstrejf.

Aarhus Jazz Festival har en lang tradition for hvert år at præsentere en kunstplakat. I år er det Anya Winqvist, som har skabt plakaten.
Anya Winqvist fortæller, at da hun sidste år var til jazzfestival var det som om livet var vendt tilbage efter coronaen. “Der var liv og lys og varme allerede, når man var på vej ned i byen for at komme til koncert. Det er den stemning, jeg har forsøgt at få frem i årets plakat,” siger hun.Årets Jazzplakat - nu med lyd

Som en lille ekstra feature har årets jazzplakat også en lydside. Bassen på plakaten er nemlig den aarhusianske bassist Jesper Carlsens elskede kontrabas. Den har han spillet på flere gange under Aarhus Jazz Festival gennem tiden.


Om Anya Winqvist
Anya Winqvist er grafiker, illustrator og forfatter med et bredt repertoire. Hun arbejder altid farverigt i sine illustrationer. Hun har illustreret og også selv skrevet flere børnebøger og produceret en podcast, hvor børn diskuterer litteratur på eReolen GO!

Anya Winqvist er født i 1974 i Sydgrønland, vokset op i Hørsholm og boede i Sverige i 1995-2016, før hun vendte hjem til Danmark og bosatte sig i Aarhus.
Hun er uddannet som digital projektleder fra svenske Hyper Island, har i mange år arbejdet med digital børnekultur, bl.a. på DR Ramasjang og på Bolibompa/Barnkanalen på SVT i Sverige.

Læs mere om Anya Winqvist på www.winqvist.dk

Aarhus Jazz Festival foregår i 9.-16. juli med flere hundrede jazzkoncerter i hele byen. Se mere på her på hjemmesiden.

Onsdag den 30. marts kan man på Godsbanen i Aarhus købe plakaten og få den signeret af Anya Winqvist fra kl. 15-19. Godsbanen, hvor Aarhus Jazz Festivals sekretariat holder til fejrer 10 års fødselsdag den dag.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C