Jazz Futures 2 – Industry Sustainability (DK)

Jazz Futures 2 – Industry Sustainability (DK)

I 2017 vil Jazz Futures fokusere på bæredygtighed. Hvordan skaber vi en bæredygtig fremtid for musikere? Gennem en række samtaler med specialister, programmører, lærere og journalister har vi valgt at udforske begrebet bæredygtighed med fokus på tre kerneområder:
1. Professionel bæredygtighed – Mandag 17. juli 10:00-12:00 – Kammermusiksalen
Det har aldrig været sværere for den kreative branche at få sin musik hørt. Vi er nået til den polerede fase af den digitale musikmodel, som gennem de sidste 15 år har reduceret kunst til en playliste. For mange almindelige lyttere er en hel kunstners diskografi blot et klik væk. Dette praktiske seminar udforsker, hvordan man kan hæve sig over den digitale strøm, give mening til sin musik og sit budskab samt skabe værktøjer til at diversificere sin kunstform, så man kan holde fast i sin karriere. Desuden ser vi på, hvad der venter os i de næste 10 år.
2. Branche-bæredygtighed – Mandag 17. juli 12:30 - 14:00 – Kammermusiksalen
12 Points samler et hold af kreative fagfolk på tværs af programmering, underholdning, pædagogik og politik. Det vil være en oplagt mulighed for at se nærmere på branchen i selskab med nogle af dens skarpeste kommende talenter. Derudover vil vi diskutere, hvordan man sikrer sig, at talent kan vokse i et bæredygtigt musik-økosystem og en bæredygtig økonomi gennem de næste 10 år. Er det muligt at holde gang i denne musikniche midt i en ny bølge af kommercialisme. Kan vi samarbejde?
3. Festival-bæredygtighed – Tirsdag 18. juli 10:00-12:00 – Kammermusiksalen
"Taking the Green Train" med den kendte engelske velgørenhedsorganisation Julie's Bicycle som gæst. De uddanner det kreative miljø i at formindske vores CO2-fodaftryk og dermed skabe en bedre fremtid for musikere og publikum. Julie's Bicycle er nu en af Europas førende Creative Sustainability-organisationer.
Præsenteres i samarbejde med Europe Jazz Network.


www.12points.ie

www.jazzfest.dk

Line-up

Tony Dudley Evans (jazz promoter, program advisor at Cheltenham Jazz Festival), Nadin Deventer (from 2018 artistic director for Jazzfest Berlin), Dave Morecroft (pianist, composer live-event producer, founder of Match & Fuse, a European touring network and festival), Cormac Larkin (drummer, journalist, jazz music critic, director of Hatch 21 productions, founder of the Sofa Sessions in Kilkenny City), Merli Antsmaa (working freelance at the Jazzkaar Festival and Estonian Jazz Union), Stefano Zucchiatti (communications manager at European Jazz Network).

  • Jazz Futures 2 – Industry Sustainability

Info

17/07/2017

12:30 - 14:00
Fri entré


Koncertsted

Det Jyske Musikkonservatorium – Kammermusiksalen
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
vibe@musikkons.dk
www.musikkons.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
IMC, JazzDanmark, Atlas, Jazzselskabet Aarhus, Sun Ship, Phonognom, DJM