AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Dunia & CALIBUT BAND – Dobbeltkoncert ((DK/SE/CU/SY)) - Photo:

Photo:

Dunia & CALIBUT BAND – Dobbeltkoncert ((DK/SE/CU/SY))

20:00

100/70
Dunia: Morten Carlsen (tarogato, sax), Michael Nielsen (cl, sax), Maher Mahmoud (oud), Ahmed-Mirwais Fedai (tabla), Modar Salama (drm, perc), Carlos Pérez (trb), special guest from Middle East
CALIBUT BAND: Georghe Mihalache (cimbalom), Simon Don Eriksen (acc), Jonatan Ahlbom (tuba), Morten Carlsen (tarogato, sax), Michael Nielsen (cl, sax)
Dunia & CALIBUT BAND deler scene og blander musikere denne aften med verdensmusik i særklasse. Dunia – 1. del Diversitet og improvisation er nøgleord for DUNIA. Her bringes mange kulturelle og musikalske elementer i spil: fra Cuba til Kabul, over Mellemøsten til Rumænien og fra Skagen til Gedser. Morten Carlsen og Dunia føjer nye elementer til verdensmusikken. Bandet skaber lydlandskaber i pulserende og komplekse rytmer. En række nye kompositioner fra musikerne i ensemblet tager os med på en eventyrlig musikalsk rejse. Musikerne er på én gang lokale og globale. De bor i Danmark, har en international karriere og er kendt fra mange musikalske sammenhænge. Dunia rummer derfor en stor palet af klangfarver: Trækbasun med baggrund i cubansk populærmusik får et stærkt modspil i mødet med den nordindiske tabla og den rumænske cimbalom. Den syriske oud klinger i fin kontrast til blæserne, ligesom bassen og percussionens rytmer spænder fra arabisk popmusik over åbne klangflader til afrikanske danserytmer. Det er musik for hjerte og fødder. Her må ørerne bevæges, rystes og forundres. CALIBUT BAND – 2. del Initiativtageren til CALIBUT BAND er den rumænskfødte George Mihalache. Derudover består bandet af danske Simon Don Eriksen, svensk-tyrkiske Ruhi Erdogan samt Jonatan Ahlbom fra Sverige og Morten Lind fra Danmark, som George Mihalache nøje har håndplukket, fordi de fire har en overlegen attitude, unik indlevelsesevne i musikken, når de spiller, og ikke mindst stor passion for det, de gør. Med afsæt i sigøjnermusikken og i den traditionelle østeuropæiske folkemusik fra Tyrkiet, Rumænien, Bulgarien og eks-Jugoslavien, udgør de fem spillemænd tilsammen en helt særlig konstellation. Ifølge CALIBUT BAND, har deres musik ikke sit eget fædreland – men mange. Som vandrende sigøjnere tager CALIBUT sit publikum med på en livlig og opstemt musikalsk rejse med sine vovede instrumentsammensætninger. Med harmonika, cimbalon, trompet, tuba og klarinet byder CALIBUT op til dans og en helt særlig, energifyldt musikalsk oplevelse, der med sine sjælfulde og melodiøse harmonier vækker sigøjnermusikkens nerve og melankoli til live. Projektet et støttet af Statens Kunstfond.

Læs mere om Dunia & CALIBUT BAND – Dobbeltkoncert


Læs mere om Dunia & CALIBUT BAND – Dobbeltkoncert


Læs mere om Dunia & CALIBUT BAND – Dobbeltkoncert


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Co-Arrangør
RMF, Morten Carlsen
Billetinfo
Normal pris 100 kr. / Rabatpris 70 kr. for studerende og unge under 25 år. Billetsalg ved døren fra 19.00. Begrænset antal siddepladser. Koncert med forsalg: Entré 100/70 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C