RaketSeptet (DK/NO)

RaketSeptet (DK/NO)

En syv mand høj musikalsk mission.
Den anmelderoste aarhusianske komponist og saxofonist, Jacob Danielsen letter igen. Denne gang med sit mest ambitiøse og personlige projekt til dato, RaketSeptet.
Musikpressen har kaldt ham "en af landets mest høreværdige tenorer", og Jacob Danielsen har i flere år været aktiv på den danske jazzscene som både komponist, musiker og arrangør. Mest kendt er han med trioen Admiral Awesome, hvis debutplade var nomineret til en Danish Music Award i kategorien “Årets nye jazznavn”, og hvis anden udgivelse Makeout music for modern lovers af det internationalt anerkendte jazztidsskrift The New York City Jazz Record blev udnævnt som "Best of 2015".
Jacob Danielsen præsenterer med RaketSeptet en hidtil uset konstellation i Danmark – et stjernehold bestående af de syv bedste musikere inden for genren – og med kompositioner specielt til dette band. Besætningen består af saxofon/klarinet, trompet/flygelhorn, basun og tuba, guitar, kontrabas og trommer, hvor især tubaen giver mange nye klangmuligheder.
Inspireret af hedengangne orkestre som George Russell Sextet, Charles Mingus Band, Ok Nok Kongo og Yunkan 10 udforsker Jacob Danielsen nye klange, melodier og rytmiske finurligheder.
Med ørerne i traditionen og en stærk tro på, at musikken fra denne del af jazzen stadig er væsentlig og i udvikling, hylder Jacob Danielsen de tidlige mestre. I en tid, hvor mange mennesker ikke længere lytter til musik, men kun har en radio kørende i baggrunden, og hvor brand, koreografi og merchandise larmer mere end musikken, vil Jacob Danielsen bevise det menneskelige værd i musikken og bringe den tilbage i centrum som kunstform og følelsesmæssig katalysator.
Han håber at kunne opfylde denne mission ved at placere musikken et sted, hvor både almindelige musikforbrugere, jazzafficionados, kunstmusikkendere og hardcore avantgardefreaks kan lytte med og få en god oplevelse.


www.jacobd.dk

Line-up

Jacob Danielsen (sax, cl), Erik Kimestad (trp, flh) Jens Bang (trb), Rasmus Kjærgaard Lund (tuba), Jakob Holm (g), Thomas Sejthen (b), Anders Vestergaard (drm)

  • RaketSeptet

Info

19/07/2017

21:00 - 22:00
Entré Kr. 80
100 kr. for hele aftenen (2 koncerter plus gratis improKalas).


Koncertsted

Udstillingsstedet
Spanien 19C
Kalkværksvej 5A
DK-8000 Aarhus C
(+45) 22 30 84 59
www.spanien19c.dk
Vis på Kort

Arrangør

Phonognom
(+45) 40 57 80 93
phonognom.tumblr.com/