AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Hudna ((TR/DK/IL)) - Photo:

Photo:

Hudna ((TR/DK/IL))

17:00

Orhan Özgür Turan (voc, baglama), Søren Bigum (g, b-pedal), Yossi Karutchi (frame drm)

Original sammensmeltning af tyrkiske folkemelodier, nordisk folk og psykedelisk rock

Hudna er et af Danmarks vigtigste navne, når det gælder grænsebrydende kreativitet og musikalsk nytænkning inden for Roots & Hybrid.

Bandet har sin base i Aarhus, men medlemmerne har rødder i Norden, Anatolien og Mellemøsten. Med udgangspunkt i deres musikalske forskelligheder skaber Hudna en ny lyd, der bedst kan beskrives som nyfortolkninger af tyrkiske folkemelodier sammensmeltet med nordisk folk og psykedelisk rock.

Hudna har hurtigt opnået anerkendelse for deres fremragende udgivelser og liveoptrædener. Deres første single udkom i 2013 og gav dem en DMA World. Deres selvbetitlede debutalbum udkom i 2014, hvorefter de modtog endnu en DMA World samme år.

I 2017 udgav Hudna albummet Kaynasma, der betyder inklusion, helt i tråd med Hudnas musikalske og grænseløse tænkning. I marts 2018 har Hudna modtaget to priser: en Danish Music Awards Folk 2017 for Årets Bedste Global Roots Udgivelse, og Hudnas baglamaspiller og vokalist Orhan Özgür Turan fik prisen som Årets Bedste Global Roots Artist.


Læs mere om Hudna


Læs mere om Hudna


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C