Beskrivelse

Cactus (DK)

Lange rejser med højt til loftet 

Som planten, der gror de steder, hvor stjernehimlen er klarest, og alt er længe undervejs, må lytteren forberede sig på lange rejser med højt til loftet.

Ofte er fundamentet et groove som i vestafrikansk musik, men Maria Dybbroes kompositioner trækker også på inspiration fra moderne klassiske værker, og imellem mylderet af ostinater møder man tit melankolske melodiske temaer som i nordisk folkemusik – alt sammen frit fortolket som i den eksperimenterende del af jazzen.

Cactus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt, at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres.

Både romantiske forestillinger om åbne vidder, fatamorganaer og kaktussens farlige og hårdtslående pigge indfries i dette lydunivers.

Maria Dybbroe er en ung saxofonist og komponist, som de seneste år har markeret sig som improvisator og kapelmester på den mere eksperimenterende del af den københavnske og aarhusianske jazzscene. I 2017 blev hun af P8 Jazz udvalgt til at turnere med Euro Radio Jazz Orchestra. Hendes egne grupper tæller bl.a. KØS, IINN, Coriolis og Bodies we are, Time we share med danseren David Kummer, men hun har desuden spillet i mange andre konstellationer. I Cactus har Maria samlet nogle af de mest lovende unge aarhusianske musikere lige nu, der blandt andet kendes fra Yune, The New Family, Bear With Me, Narcosatanicos og I Just Came From the Moon. som vandt Ung Jazz i 2016.

Cactus er en del af programmet for: 
 

Todages impro-festival på COLABS

The Community, Knud's Kiosk og COLABS inviterer til en todages festival spækket med akustisk eksperimenterende musik og improvisation.

Det bliver to aftener med fokus på fællesskab, nærvær, intensitet, kreativitet, styrke, skrøbelighed, udtryksfuldhed, råhed, kompromisløshed og skønhed.

 

Program

Fredag 20. juli

20.00. Cactus

21.00. Kovacs/Dyberg/Thomsen

22.00. Hej Johannes

23.00. DJ's Bugge & Bisen

 

Lørdag 21. juli 

18.00. Dybjerg/Dybbroe/Berg

19.00. Trup Aardestrup

20.00. I Just Came from The Moon

21.00. Soma Alpass, Haruhiko Okabe & Lil Lacy

22.00. Eiler/Ro

23.00. DJ's Bugge & Bisen

 

The Community er et internationalt kollektiv af improvisationsmusikere, der arbejder for at forbinde og udvide netværket af improvisatorer og musikere over hele verden, ved at lave koncerter, workshops, camps og interaktive events.

Vi tror på styrken i at samarbejde og vigtigheden af forskellighed og frihed til at udtrykke sig i musikken og i livet.

The Community blev grundlagt i 2014 af Nana Pi og Mia Dyberg. Arrangementerne er i dag hovedsagligt organiseret af Mia Dyberg, Nana Pi, Maria Dybbroe, Jonathan Aardestrup og Asger Thomsen med hjælp fra The Communitys medlemmer, og aktiviteterne foregår primært i Berlin, København og Aarhus.
 


www.facebook.com/MariasCactus

soundcloud.com/cactus_aarhus

Line-up

Line-up

Maria Dybbroe and Zeki Jindyl (a-sax), Thorbjørn Kaas and Frederik Hagner (b), Tobias Andreassen (drm)

Media
  • Cactus
Info

Info

20/07/2018

20:00
Entré Kr. 50
100 kr. for en hel aften. 150 kr. for begge dage.


Koncertsted

COLABS
Jægergårdsgade 156 S
DK - 8000 Aarhus C
(+45) 54 94 84 05
dybbroemaria@gmail.com
www.thecommunity-productions.com
Vis på Kort

Arrangør

The Community
(+45) 54 94 84 05
www.thecommunity-productions.com