AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Girls In Airports ((DK)) - Photo:

Photo:

Girls In Airports ((DK))

20:00

150
Lars Greve (sax, cl), Martin Stender (sax), Mathias Holm (key), Victor Dybbroe (perc), Mads Forsby (drm)

Girls In Airports – nu med lys

På sommerens jazzfestivaler lancerer Girls in Airports sit første samarbejde med en lyskunstner, og det kan kun blive et spændende møde.

Girls in Airports udgav i september 2017 deres første livealbum, det fjerde i alt. Med LIVE markerer de sig som et band, der virkelig går sine egne veje: De trækker på musiktraditioner, er fremragende instrumentalister og værner om at holde sammen – og at skabe kollektivt.

Musikken er håndspillet og udviklet over mange år, og når bandet spiller live, er det nærmest som at høre en studieindspilning. Uden et stort label eller en anden velsmurt maskine bag sig har de formået at blive et kendt navn på den europæiske musikscene – især i Tyskland – blot ved at spille en masse koncerter, udgive album med halvandet års mellemrum og ved hjælp af "mund til øre".

Stemninger er det centrale i Girls in Airports' musik. Ikke soleklare følelser som glæde eller tristhed, men mere et sammensurium, som alligevel peger i en retning, der vækker genklang. For at understøtte dette stemningsunivers ønsker Girls in Airports at inddrage lyskunst i deres optræden, som ligeledes ikke peger i en alt for konkret retning.

De har derfor taget kontakt til billedkunstneren Sara Arenfeldt, som – fri af ord og helt konkrete billeder – formår at trække sit publikum ind i stemninger. Sara Arenfeldt (f. 1992) er en billedkunstner (studerende på Det Fynske Kunstakademi), der bruger lys som sit primære medie. De sidste fem år har hun arbejdet med mediet med stor variation, fra installationer og solo-performance tii samarbejder med lydkunstnere og musikere samt lysdesign til danseforestillinger m.m.


Læs mere om Girls In Airports


Arrangør
Sun Ship
40 55 61 23
Co-Arrangør
Radar
Billetinfo
Koncert med forsalg.
Resterende billetter sælges ved indgangen, hvis der ikke er udsolgt i forsalg. Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C