Beskrivelse

I Think You're Awesome & Friends (DK)

Alex Jønsson (g), Morten Kærup (g, bj), Mathias Jæger (p, key), Frej Lesner (perc, electronics), Jens Mikkel Madsen (b), Andreas Skamby (drm). Gæstesolister: Taïga String Quartet: Cæcilie Balling, Jessica Ling (vio), Madlen Breckbill (viola), Maria Isabel Edlund (cello). Thomas Madsen (voc).

Drømmende og svævende indiejazz

“… The Next Big Thing i dansk jazz!“ - skriver Niels Overgaard, Jazznyt.

Få bands har gjort sig mere bemærket på den danske jazzhimmel de seneste par år end I Think You're Awesome.

Med bassist og komponist Jens Mikkel Madsen i front lader sekstetten sig inspirere af alt fra legende, afrikanske rytmer til nordiske folketoner, europæisk improvisation og amerikansk sangskrivertradition.

Resultatet er en nyskabende og meget kritikkerrost lyd, som bandet selv kalder indiejazz. Drømmende, svævende og i smuk harmoni bevæger I Think You're Awesome sig ubesværet rundt i et stemningsfuldt lydunivers med samspillet som tyngdekraft.

Det er jazz, som er dragende og vedkommende for alle. Det er instrumentale historier om alt lige fra bøger til fodbold, ungdommens minder og fællesskabets tryghed.

I 2019 fylder bandet 10 år. De har været nomineret til DMA Jazz, er blevet spillet mere end 1.000 gange på DR P8 Jazz, haft næsten 300.000 streams på Spotify, spillet udsolgte koncerter i hele landet og modtaget JazznytPrisen på baggrund af udgivelserne Books og Books Live. De har også optrådt med trad-jazz-koryfæet Ole "Fessor" Lindgren til P8 Jazz ALive.

I 2018 udkom albummet Kiss Your Darlings, som har vist nyere sider af orkesteret og musikerne, der har delt musikalsk opvækst sammen, og som gennem de seneste år individuelt og i bandet har etableret sig som nogle af de mest spændende musikere, vi har herhjemme lige nu.

Gæstesolister ved koncerten: Taïga String Quartet & Thomas Madsen.

Den Berlin-baserede strygekvartet er et af de mest spændende ensembler inden for den nye klassiske musik. Med flair for klang, rytmik og improvisation fletter de naturligt ind i I Think You're Awesomes lyd. Dette kan høres på den kommende udgivelse Suite To Be You And Me, og det er fra dette repertoire de to ensembler vil præsentere musik denne helt særlige aften.

Thomas Madsen, et ubeskrevet blad, men ikke desto mindre en væsentlig faktor i hele I Think You're Awesome’s eksistens. Thomas er nemlig bandleader Jens Mikkels storebror og gav ham sin første kontrabas. Resten er, som de siger, historie, og ved denne jubilæumskoncert takker I Think You're Awesome for gaven ved at feature Thomas’ vokal på en lille samling numre, arrangeret særligt for dette samarbejde. Det er typisk I Think You're Awesome musik, der blander jazzet improvisation, folk'ede melodier og gyngende grooves. Det er smuk og rørende musik, der præsenterer en ekstra dimension ved de to frontfigurers broderskab. Det er kort sagt alt det, dette band handler om; taknemmelighed, kærlighed, eftertænksomhed og fremfor alt vital og legende musik.

Koncerten er en del af markeringen 100 år med jazz i Aarhus og gennemføres med støtte fra William Demant Fonden, CAC Fonden og Nordea-fonden "Vi støtter gode liv".


www.alexjonsson.com/press-awesome

www.facebook.com/ithinkyouareawesome

Line-up

Line-up

Alex Jønsson (g), Morten Kærup (g, bj), Mathias Jæger (p, key), Frej Lesner (perc, electronics), Jens Mikkel Madsen (b), Andreas Skamby (drm). Gæstesolister: Taïga String Quartet: Cæcilie Balling, Jessica Ling (vio), Madlen Breckbill (viola), Maria Isabel Edlund (cello). Thomas Madsen (voc).

Media
  • I Think You're Awesome & Friends

Fotograf: Henrik Paulsen

Info

Info

20/07/2019

20:00 - 22:00
Entré Kr. 150
Studerende og unge under 25 år 120 kr.
Salg i døren fra kl. 19.00.
Forsalg på billetten.dk.

Køb billet


Koncertsted

Helsingør Theater
Den Gamle By
Viborgvej 2
DK-8000 Aarhus C
(+45) 62 12 31 88
tij@dengamleby.dk
www.dengamleby.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk