Beskrivelse

Æsken – Børnejazz (DK)

Sidsel Bech Kiilerich (g, voc), Janus Holst Aaen (g, voc), Lasse Enøe (sax), Kristian Koldbro (b), Lasse Bech Kiilerich (drm)

Prisvindende børnemusikorkester med festlige baggårdsmusikanter

Æsken er et prisvindende orkester, som spiller inddragende og energisk musik for børn og familier.

Gruppens koncerter bærer deres helt særlige personlige præg. Der skal være plads til grinet mellem tonerne, musikken er funderet i sammenspil og medspil, og Æsken spiller medrivende med kant og nerve. De er bagggårdsmusikanterne, der holder fest oppe på de skrå brædder. 

Bandet har turneret i hele Danmark og spillet på større og mindre festivaler som f.eks. Langelands Festivalen, Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazz Festival og Riverboat Jazz Festival. Gruppen har desuden opsat forestillinger i Musikhuset Aarhus, på Dokk1 i Aarhus og i egne forestillingslokaler.

Æsken vandt i december 2017 en Danish Music Awards i kategorien Børnejazz. De nominerede var udvalgt, fordi de i særlig grad har været med til at udbrede glæden og kendskabet til jazzmusik for børn, hvilket er særlig vigtigt for Æsken, da netop kommunikationen med børn og formidling af spilleglæde er helt essentielt for gruppen.

Fælles for alt, hvad Æsken laver, er, at gruppen er drevet af hjerteblod og kærlighed til børn og musik. Æsken er skabt af de to musikanter og tumultører Lasse Bech Kiilerich og Sidsel Bech Kiilerich, der ledsages af spillekumpanerne Kristian Koldbro, Janus Holst Aaen og Lasse Enøe.

Bandet kan i år opleves på Bispetorvet, men har tidligere glædet børn og barnlige sjæle på Aarhus Jazz Festival med deres tidsrejseforestilling på Børnejazz På Dokk1, hvor en JazzLive-anmelder skrev:

"Børnene blev taget med på en tidsrejse, der på bedste vis introducerede dem til nogle af Jazzens største stjerner: Billie Holiday, Louis Armstrong og Herbie Hancock. Hele historien blev på smukkeste vis bundet sammen med en række kendte sange, bl.a. Kong Louis fra Junglebogen, Summertime, Minnie the Moocher og Poul Kjøllers Rejsesangen. Lille sal på Dokk1 var fyldt med begejstrede børn, der fuldstændigt levede sig ind i fortællingen. "Æsken" leverede varen 100%."

Så glæd jer til en særlig musikalsk oplevelse denne formiddag.


www.æsken.dk

Info

17/07/2019

10:30 - 11:30
Fri entré


Koncertsted

Bispejazz - Bispetorvet
DK-8000 Aarhus C
(+45) 28 60 47 91
info@jazzfest.dk
www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
RMF (Rytmisk Musikforening)

Media
  • Æsken – Børnejazz
  • Æsken – Børnejazz