AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Kort Klang ((DK)) - Photo:

Photo:

Kort Klang ((DK))

20:00

Sofie Herdorf Krøyer (voc), Asbjørn Lauridsen (p), Jonas Herold Krarup (b), Anders Vase Yde (drm)

Mellem tradition og fornyelse

Kort Klang er fire unge mennesker fra Aarhus i en traditionel jazzkvartet. Gennem original musik samt ældre og nyere jazzstandarder forsøger bandet at trække tråde gennem tiden og videreformidle jazz i alle dens afskygninger.

Medlemmerne har forskellige musikalske baggrunde, bl.a. latin, jazz, rock og højskoletraditionen. Det er i mødet mellem de forskellige genrer, at Kort Klang er opstået – mellem tradition og fornyelse.

En af de væsentlige traditioner, Kort Klang hviler på, er den etablerede jazz' enorme repertoire. Med kompositioner fra 1930'erne og frem og med helte som Miles Davis, Bill Evans og Charles Mingus giver Kort Klang deres fortolkning af den mere "klassiske" jazz.

Formålet med at spille allerede skrevet musik er at videreformidle jazz til et bredt publikum, men også et forsøg på at holde fast i de gamle traditioner. Mere moderne kompositioner er dog også at finde i Kort Klangs coverkatalog.

En lige så vigtig grundpille er originalmusikken. Fordi gruppen har så mange forskellige musikalske baggrunde, vil man opleve noget helt anderledes end en almindelig gængs jazzkvartet. Her er den nordiske lyd i centrum, og med både danske og engelske tekster sætter Kort Klang musik og ord på følelser, tanker, filosofi og andre spekulationer.


Arrangør
fairbar
60 19 94 77
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C