AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Bossen, Büllen & Ballen ((DK)) - Photo:

Photo:

Bossen, Büllen & Ballen ((DK))

21:30

50
Alexander Bossen (g), Christian Balvig (p), Frederik Bülow (drm)

Fremadstormende progjazz

Alexander Bossen har længe været aktiv på danske musikscene som komponist, guitarist og sanger i avantgarde-metalgruppen Oxx og som guitarist i en lang række avantgarde- og free-projekter.

Med sit store tekniske overskud og sin maksimalistiske tilgang til guitaren leder hans spil tankerne hen mod blandt andre hans label-mate Brandon Seabrook og Marc Ducret på sit mest aggressive.

Frederik Bülow er kendt fra Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet (BBNJQ), Balvig / Bülow / Christensen og Abekejser. Han vandt i 2014 en DMA med BBNJQ for Årets nye danske Jazznavn og har siden turneret i Europa, Rusland, Japan, Guinea og USA. Han er trioens ankermand – fra de mest energiske og interaktive passager til den intense tavshed.

Frederik Bülow er en travl musiker på den nordiske jazzscene på grund af sin indgående forståelse af en bred vifte af musik og grooves. Hans spillestil er intuitiv og dynamisk og blander på en ny måde jazz-traditionen med hip hop, Balkan og progressiv rock. Der er polyrytmik bag det hele.

Pianist Christian Balvig har gjort sig bemærket som komponist og arrangør og arbejder med store orkestre som Copenhagen Phil og Det Norske Blåsensemble.

Filtreret gennem deres eget ideosynkratiske sprog, "det polytmiske system”, spiller trioen ved hjælp af overvældende synths, dekonstrueret guitar-shred og polyrytmiske energiudladninger en tragikomisk, ikonoklastisk og først og fremmest fremadstormende progjazz.


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
Billetinfo
Kun billetsalg i døren. Entré 50 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C