AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Street Parade – Aarhus Jazz Festival Brass Band ((DK)) - Photo:

Photo:

Street Parade – Aarhus Jazz Festival Brass Band ((DK))

11:30

Scott Westh and Rasmus Bøgelund (trp), Jonathan Bruun Meyer and Ola Åkerman (trb), Henrik Silver (sousaphone), Søren Pedersen and Emil Otto (drm)

Jazzfestivalen åbnes med blæs i gaderne

Efter sidste års succes er jazzfestivalens festlige og funky New Orleans-orkester tilbage med street parade i byens gader og efterfølgende koncert på det nyindrettede Bispetorvet ved den officielle åbning af den 31. Aarhus Jazz Festival.

Her vil der også være åbningstaler fra scenen, der i år ikke er et telt, men Zirkus Nemos flotte og stemningsfulde udendørsscene.

Street paraden starter i Rådhusparken og går derefter via Banegårdspladen, Ryesgade og Søndergade til Bispetorvet.

Bandet opfordrer publikum til at finde paraplyen frem og danse med, når der festes med New Orleans-klassikere som Funky Liza, Bourbon Street Parade, When My Dreamboat Comes Home og mange flere.

Gennem de senere år er en ny generation af New Orleans-fan-musikere dukket op i Aarhus. En gruppe af disse – unge og gamle musikere, og de, der ikke har besluttet sig til, hvad de er endnu, men elsker New Orleans-musik og de synkoperede rytmer – udgør denne street parade under ledelse af trompetisten Scott Westh.

Instrumenteringen er den klassiske opstilling med to trompeter, to basuner, en sousafon og batteri, her lille- og stortromme.

Årets jazzfestival markerer 100-året for jazzens indtog i Aarhus med Aage Rasmussens orkesters koncert på Hotel Terminus, Ryesgade 3, i 1919. Derfor er det kun passende, at åbningen får et strejf af den historiske jazzmusik spillet af nutidens musikere.

Kom og få en dejlig musikalsk oplevelse, og vær med til at fejre jazzen til den officielle åbning af Aarhus Jazz Festival 2019.

 

 


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C