AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Square Music ((DK)) - Photo:

Photo:

Square Music ((DK))

21:00

60
Kim T. Grønborg (sax, graphics, cond), Poul Juhl (fl), Joaquin Zaragoza (trb), Jens Balder (trb, flh), Lars Mondrup (fl, hca), Chris Knight (g), Andre Morks (b, synth), Odd Bjertnes (p, synth, perc)

Musik med afsæt i billeder 

Square Music er et projekt, hvor der arbejdes med grafisk partitur. Hver koncert tager udgangspunkt i billeder (tegninger, dias, malerier og lignende), der er lavet til lejligheden.

Det er ikke nogen helt ny idé, da man har arbejdet med disse ting i moderne kompositionsmusik siden begyndelsen af forrige århundrede samt inden for forskellige blandingsformer af performance og jazz and poetry.

Musikerne i ensemblet mødes om dette projekt med forskellige baggrunde: punk, jazz, art-rock, pop, fri improvisation, folkemusik osv. Det fælles er en stor nysgerrighed over for anderledes måder at skabe og arbejde med musik på – med åbenhed for fortolkninger fra alle involverede, uden at stykkerne mister struktur og karakter. 

Med udgangspunkt i de til lejligheden fremstillede tegn og skemaer opstår en musikalsk samtale ud fra de enkeltes musikeres fortolkninger. En delvis styret, men meget åben musikalsk samtale. En form, som åbner og udvider det musikalske sprog.

Kompositionerne (skemaerne), der fungerer som igangsættere, er skabt til de aktuelle koncerter af saxofonist og dirigent Kim T. Grønborg.


Arrangør
ALT_R_JAZZ
Billetinfo
Studerende: 40 kr.
Entréen gælder for aftenens tre koncerter. Entré 60 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C