Mathias Heise & Hess/Vuust/Vuust Trio (DK)


Beskrivelse

Mathias Heise & Hess/Vuust/Vuust Trio (DK)

Mathias Heise (hca), Nikolaj Hess (p), Peter Vuust (b), Mikkel Vuust (drm)

Mød verdensmesteren i mundharpe

Mathias Heise er en virtuos på sin mundharpe og et usædvanligt musikalsk talent. Han startede med at spille mundharpe som otteårig og blev fascineret af instrumentet, som har fulgt ham i tykt og tyndt lige siden.

Det hører til sjældenhederne, at en ung dansk musiker udnævnes til verdensmester på sit instrument, men som kun 20-årig blev Mathias Heise i 2013 verdensmester i kromatisk mundharpe.

I 2012 dannede han Mathias Heise Quadrillion, der sammen har formået at skabe et anderledes, unikt og meget personligt nutidigt udtryk ved at kombinere jazzens harmonier og improvisation med rock- og funkmusikkens hårdtslående rytmer.

Nikolaj Hess er en af de absolut flittigt brugte pianister i både danske og internationale sammenhænge. Han har blandt andet udgivet Nikolaj Hess Micro Chapters og Nikolaj Hess Rhapsody, vundet prisen for årets jazzudgivelse ved DMA 2014 med 3xHess for pladen Music for Mum and Dad og spillet sin egen musik i Lars Von Triers film Melancholia.

Desuden har han været særdeles aktiv på plade og koncertfronten med Nikolaj Hess Trio, Hessismore, Hess/Skou og Caroline Henderson. Gennem tiden har han spillet med navne som Lee Konitz, Benny Golson og Etta Cameron.

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede sidemen.

Han har spillet på mere end 90 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila.

Peter Vuust er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet seks album i eget navn,  senest Leaves of Love featuring Lars Jansson (p), Veronica Mortensen (voc) og Peter Asplund (trp).

Mikkel Vuust er med sine 21 år en af de helt store talenter på den danske jazzscene. Han har allerede spillet med navne som Jakob Fisher, Uffe Steen og Henrik Gunde og Hans Esbjerg.


www.mathiasheiseq.com

www.nikolajhess.dk

www.petervuust.dk

Info

17/07/2020

20:00 - 22:00
Entré Kr. 100


Koncertsted

Tir Na Nóg
Frederiksgade 40
8000 Aarhus C
(+45) 86 19 19 10
andreas@tirnanog.dk
www.tirnanog.dk
Vis på Kort

Arrangør

Tir Na Nóg
(+45) 86 19 19 10
www.tirnanog.dk
Co-Arrangør
Peter Vuust

Media
  • Mathias Heise & Hess/Vuust/Vuust Trio