Loveless/Steen/Høyer/Vuust (US/DK)


Beskrivelse

Loveless/Steen/Høyer/Vuust (US/DK)

James Loveless (voc), Uffe Steen (g), Peter Vuust (b), Jakob Høyer (drm)

Fra blues til jazz

Den amerikansk-fødte sanger James Loveless er en af landets allerbedste bluessangere. Ved denne specielle koncert bevæger han sig ind i jazzens verden med fortolkninger af kendte jazzklassikere i selskab med nogle af Danmarks mest anerkendte jazzmusikere.

James Loveless er bedst kendt i front for aarhusianske Shades of Blue, der sidste år kunne fejre 30 års jubilæum. Gennem årene har bandet turneret Danmark tyndt, og Shades of Blue’s unikke koncerter blev sidste år belønnet med en Danish Music Award for årets bedste liveband på bluesscenen.

Selvom bluesrødderne aldrig fornægter sig i James Loveless’ sang, har han også tidligere i karrieren taget jazzen under kærlig behandling. I en årrække var han fast solist i Klüvers Big Band og turnerede med bigbandet i Skandinavien og Rusland. I de senere år har han desuden været at finde på scenen sammen med sin søn Shaka Loveless.

Uffe Steen er en unik guitarist, kendt for en helt speciel og vild teknik, der skyldes, at han vender guitaren omvendt af alle andre. Men ikke mindst er han kendt for sit indfølte og medrivende spil. I sin lange karriere har han spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne og har med sine CD'er med bl.a. Adam Nussbaum på trommer opnået international anerkendelse.

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og derudover en af landets mest benyttede side-men. Han har spillet på mere end 90 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila. Peter Vuust er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet seks album i eget navn, senestLeaves of Love featuring Lars Jansson (p), Veronica Mortensen (voc) og Peter Asplund (trp).

Jakob Høyer er en jazz- og rocktrommeslager fra øverste hylde og gæster i år den aarhusianske jazzscene. Høyer har spillet med på et utal af album og koncerter i forskellige konstellationer, bl.a. Trentemøller, Niels Skousen og The Raveonettes. Høyer fuldender dermed eftermiddagens band med sit ekvilibristiske trommespil.

Info

17/07/2020

16:00 - 18:00
Fri entré


Koncertsted

Salling ROOFTOP
Søndergade 27
(+45) 87 78 62 17
karin.ulstrup@salling.dk
www.salling.dk
Vis på Kort

Arrangør

Salling ROOFTOP
(+45) 87 78 62 17

Media
  • Loveless/Steen/Høyer/Vuust