AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Loveless Blue Jazz Quintet ((DK)) - Photo:

Photo:

Loveless Blue Jazz Quintet ((DK))

19:30

130
James Loveless (voc), Niels Mathiasen (sax), Kristian Fogh (p), Jørgen Nielsen (b), Jens Kristian Dam (drm)

Den blå side af James Loveless

Jazzsangeren James Loveless har i mange år været den dynamiske frontfigur i det prisvindende bluesband Shades of Blue. Det er han stadig, men han har samtidig en dyb kærlighed til de tekster og melodier, der gennem tiden er blevet fortolket af jazzens store stilskabere.

Tiden er kommet til at udleve denne kærlighed, og her i 2020 er en ny og interessant konstellation på vej ind på musikscenen: Loveless Blue Jazz Quintet. Et band, der rummer nogle af dansk musiks mest kompetente og alsidige musikere.

Repertoiret er kendte og mindre kendte jazzstandarder, spirituals og gospel fortolket med en umiskendelig blå tone og en udadvendt energi, der afspejler musikernes baggrund.

Bandet består udover forsangeren af saxofonisten Niels Mathiasen, der har medvirket som studiemusiker på et utal af udgivelser gennem de sidste 30 år og turnerer med blandt andre Gnags, Poul Krebs og prisvindende Grarup All Stars.

Pianisten Kristian Fogh er fast medlem af Mike Andersen band og Lars Lilholt Band og udgav i 2019 en CD med egne jazzinspirerede kompositioner.

Kontrabassisten Jørgen Nielsen har i mange år været en aktiv medspiller på den danske rock- jazz og blues-scene som medlem af bl.a. Frimer Band, Bourbon Street Jazzband og River Jazz & Bluesband. 

Oog endelig finder vi bag trommerne Jens Kristian Dam, der er fast medlem af Mike Andersen Band og HP Langes orkester.

Der er lagt op til en fantastisk aften med de store klassikere i levende fortolkninger af et veloplagt orkester.

Praktisk information
Koncerterne i Helsingør Theater, Den Gamle By, gennemføres efter myndighedernes forskrifter og med afstand mellem publikum. Derfor er der færre pladser end normalt. Book din billet i forvejen for at være sikker på en plads.


Læs mere om Loveless Blue Jazz Quintet


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Co-Arrangør
Helsingør Theater, Den Gamle By
Billetinfo
100 kr. for studerende og unge under 25 år.
Forsalg på jazzfest.dk og yourticket.dk.
Salg i døren fra kl. 18.30. Dørene åbnes kl. 19.00.
Ingen salg af pladser til kørestole. Ingen rollatorer i salen.
Entré 130 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C