Beskrivelse

Bo Jacobsen Spirit (DK/SE)

Bo Jacobsen (a-sax, drm, bamboo flute), Bebe Risenfors (t-sax, p, cor, cl), Niels Præstholm (b), Kresten Osgood (drm, p)

Legende spirituel, poetisk og anarkistisk musik

Spirit er freejazz, når det er bedst. Fødderne er solidt plantet i den amerikanske freejazz, som vi kender den fra Albert Ayler og Ornette Coleman, men der er samtidig en umiskendelig skandinavisk tone i musikken.

Bo Jacobsen var med i det legendariske orkester Blue Sun, hvor han spillede trommer. I Spirit spiller han overvejende altsaxofon, men besøger også trommerne fra tid til anden.

Orkesteret har siden 2011 udgivet tre roste album, hvoraf det seneste Northern Spirit modtog en fornem Honorable Mention i New York City Jazz Record som en af de bedste udgivelser i 2019.

Besætningen består udover kapelmesteren af et fremragende superhold af enestående musikere. Den svenske mulitiinstrumentalist Bebe Risenfors har blandt mange andre spillet og indspillet med Tom Waits og Elvis Costello og udgivet flere cd'er i eget navn.

Trommeslager Kresten Osgood har været toneangivende på den danske jazzscene siden 00'erne, og har spillet med et hav af jazzznotabiliteter, f.eks. Sam Rivers, John Tchicai, Paul Bley og Phil Woods.

Bassist Niels Præstholm har både udgivet med egne grupper og desuden et langt CV som sideman med internationale jazzartister som Richard Boone, John Tchicai og Kenny Drew.

Praktisk information
Koncerterne i Helsingør Theater, Den Gamle By, gennemføres efter myndighedernes forskrifter og med afstand mellem publikum. Derfor er der færre pladser end normalt. Book din billet i forvejen for at være sikker på en plads.

Info

14/07/2020

19:30 - 20:45
Entré Kr. 130
100 kr. for studerende og unge under 25 år.
Forsalg på jazzfest.dk og yourticket.dk.
Salg i døren fra kl. 18.30. Dørene åbnes kl. 19.00.
Ingen salg af pladser til kørestole. Ingen rollatorer i salen.


Koncertsted

Helsingør Theater – Den Gamle By
Viborgvej 2
DK-8000 Aarhus C
(+45) 62 12 31 88
booking@dengamleby.dk
www.dengamleby.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk

Media
  • Bo Jacobsen Spirit
  • Bo Jacobsen Spirit