AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Etnolab feat. Maher Mahmoud – Bazarjazz ((DK/SY)) - Photo:

Photo:

Etnolab feat. Maher Mahmoud – Bazarjazz ((DK/SY))

17:00

Maher Mahmoud (Oud), Johan Toftegaard Knudsen (sax, cl, voc, kaval), Jens Christian Kwella (g) Torben Bøtker Bjørnskov (b), Frederik Emil Bülow (drm)

Et musikalsk laboratorium, hvor grænser mellem traditioner og genrer opløses

Det er, hvad der sker, når Etnolab lukker sluserne op, og bulgarsk og tyrkisk musiktradition flyder fra den ene hane, mens jazz, rock og improvisation flyder fra den anden.

Disse stærkt reaktive musikalske grundstoffer løber sammen i laboratoriets rør og kolber, og musikken genfødes i et ikke tidligere kendt reaktionsprodukt, som de fire musiklaboranter iagttager og går ud og giver nyt liv på scenen.

I spidsen for laborant-teamet står Johan Toftegaard Knudsen, som i flere år har studeret de hyperkomplekse melodiske bølgelængder, rytmiske frekvenser og sjælelige energitilstande i den bulgarske folkemusik. Den vundne indsigt har han brugt til at transformere det jazzparadigme, han selv er vokset op med. Det har resulteret i nye kompositioner, som taler deres helt eget sprog, samt i hybride genfortolkninger af den bulgarske tradition. 

Sammen med sit team eksperimenterer han videre, puster liv i kompositionerne og manifesterer dem i svævende, dansende og levende musik.

Orkesteret har spillet med stor succes på bl.a. Aarhus Jazzfestival og Det Turkise Telt de seneste år og udgav i 2017 albummet The Science of Meetings.

Etnolab får her selskab af Maher Mahmoud fra Syrien, nu bosat i Aarhus, som mestrer den klassiske arabiske oud. Med sig har han en lille håndfuld af egne kompositioner.

Maher Mahmoud begyndte sin musikalske uddannelse som seksårig og tog siden afgangseksamen fra The Higher Institute of Music in Damascus i 2010. I 2019 tog han solisteksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium med hovedfag i rytmisk komposition. Maher har de sidste 15 år komponeret og arrangeret for flere forskellige ensembler og spillet med et hav af store orkestre, blandt andre Damon Albarn og Brian Eno, Berlin Chamber Orchestra, Dunia Ensemble og The Syrian Expat Philharmonic Orchestra.


Arrangør
Bazarjazz
51 49 38 25
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C