Kvartet: Jutlandia Saxophone Quartet (DK)


Beskrivelse

Kvartet: Jutlandia Saxophone Quartet (DK)

Henriette Jensen (s-sax), Kasper Hemmer Pihl (a-sax), Michael H. Lund (t-sax), Florián Navarro (bar-sax)

Saxofonkvartet spiller klassisk

Til Sommerjazz 2020 præsenterer Aarhus Jazz Festival en koncertrække med besætningerne Solo, Duo, Trio og Kvartet i Aarhus Domkirkes smukke rum.

Ved denne sidste koncert skal vi møde Jutlandia Saxophone Quartet, der er en klassisk saxofonkvartet. På grund af Covid-19 har jazzfestivalen i år måttet aflyse koncertrækken Nye Spor, som er et samarbejde med det klassiske musikmiljø – men med denne koncert kan man stadig møde den klassiske musik som en del af sommerjazzprogrammet.

Jutlandia Saxophone Quartet vil spille et blandet program med musik af blandt andre J.S. Bach og ny dansk musik af Svend Hvidtfelt Nielsen med et meget spændende værk Mellem Linjerne. Desuden vil der være virtuos tangomusik af den argentinske tangomester Astor Piazzolla.

Kvartetten har igennem hele karrieren haft en bred profil. Dels præsenteres det originale repertoire for saxofonkvartet, bearbejdelser af store klassiske værker og endelig vores samtidsmusik.

Klassisk musik og saxofon er to ting, de færreste umiddelbart forbinder. Men dels er det ikke så mystisk igen, for saxofonen blev opfundet i 1840‘erne (hvor det jo var så som så med jazzmusikken), og dels har saxofonen i stadig stærkere grad markeret sig på den klassiske scene i de senere år.

Denne udvikling har Jutlandia Saxophone Quartet været en væsentlig drivkraft i. Siden ensemblet blev dannet i 1996 har det præsenteret den klassiske saxofon ved henved 300 koncerter i kirker, musikforeninger, på festivaler og turnéer til England, Tyskland, Japan, Norge, Sverige og Argentina. Selv det danske kongehus har haft bud efter kvartetten; dels ved den traditionsrige efterårskoncert på Fredensborg Slot og dels som musikalske ledsagere ved Expo i Japan.

Glæd jer til en flot og stemningsfuld koncert i Aarhus Domkirke.

Hele koncertrækken Solo, Duo, Trio og Kvartet er:

13/7 16.00 Solo: Kasper Tranberg + Christian Windfeld, 14/7 16.00 Duo: Jesper Thilo/Kresten Osgood, 15/7 16.00 Trio: Come Sunday – Orgeljazz i kirken, 16/7 16.00 Kvartet: Jutlandia Saxophone Quartet.

Alle koncerterne i Aarhus Domkirke gennemføres efter myndighedernes forskrifter og med afstand mellem publikum.


www.jutlandia-sax.com

Info

16/07/2020

16:00 - 17:15
Entré Kr. 120
90 kr. for studerende og unge under 25 år. Børn op til 14 år kr. 50.
Forsalg på www.jazzfest.dk og www.yourticket.dk.
Billetsalg på døren fra kl. 15.00. Døren til kirkerummet åbnes kl. 15.15.
Begrænset antal kørestolspladser.


Koncertsted

Aarhus Domkirke
Store Torv
DK-8000 Aarhus C
(+45) 86 20 54 00
www.aarhusdomkirke.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
Aarhus Domkirke

Media
  • Kvartet: Jutlandia Saxophone Quartet
  • Kvartet: Jutlandia Saxophone Quartet
  • Kvartet: Jutlandia Saxophone Quartet