Beskrivelse

Caktus (DK)

Maria Dybbroe and Zeki Jindyl (sax), Thorbjørn Kaas (vc, b), Frederik Hagner (b), Tobias Andreassen (drm)

Improvisation og eksperimenter på en bund af stramme kompositioner

"Caktus". Her to kontrabasser hviler på siden. Et sæt trommer. Altsax i sølv. En i guld … Stilheden hviler udenfor … En flagrende tåge tuder i hornene, og "Stærk Strøm" bryder løs på trommer og basser … Her er nye roller til instrumenterne. Hierarkiet er brudt. Ét orkester. Ej solo, soli, den faste rundtur. Mere bare en passage for et enkelt instrument eller to.  Komposition med fokus på den dobbelte gænger i instrumenterne. Det skaber unikke muligheder for klang og resonans.” Sonja LaBianca, Dagbladet Information, Copenhagen Jazz Festival, juli 2018. 

Caktus’ musik befinder sig imellem det skrøbelige og det stærke – det smukke og det voldsomme – kammermusik og grooves. Caktus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt, at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres.

Bandet har med Maria Dybbroe i spidsen de seneste tre år fået bred opmærksomhed fra blandt andre P8 Jazz, ved Vinterjazz og ved jazzfestivalerne i København og Aarhus.

Den akustiske lyd er i fokus og lysten til eksperimentere og improvisere ind og ud af de ellers stramme kompositioner.

Caktus udspringer fra Aarhus fra et udpræget bandmiljø på tværs af genrer, hvor musikerne kendes fra bands som Yune, Køs, The New Family, Bear With Me, Narcosatanicos, Josiah Konder, og I Just Came From the Moon. Deres debutplade udkommer i september 2020.

 

Mini-festival på COLABS – Søndag 12. juli
Improvisationskollektivet The Community og designvirksomheden Knud’s Kiosk inviterer for tredje år i træk i samarbejde med DMF til en minifestival under Aarhus Jazz Festival / Sommerjazz spækket med akustisk eksperimenterende musik og improvisation.

Programmet byder både på lokale helte, stærke solokoncerter, poesi, hotte DJ’s og i det hele taget nyskabende musik.

Forestil jer en sommeraften i gården foran den gamle garage, hvor man kan nyde et glas vin i solen under koncerterne og glemme corona lidt for en stund.

De rustikke rammer fra det industrielle havnemiljø og med slagteriet lige ved siden af er perfekte til at skabe en uformel stemning og åbne musikken op for et bredt publikum på en festlig og inkluderende måde. Musikken høres allerede, når man kommer slentrende ned ad Jægergårdsgade og følger efter lyden af noget, man ikke har hørt før.

Program
Kl. 15.00: DJ TS Hawk.
Kl. 16.00: Lars Greve Solo.
Kl. 17.00: Caktus.
Kl. 18.30: T.S. Høeg Outertaining.
Kl. 19.30: Ned Ferm/Kresten Osgood.
Kl. 21.00: Slim0.
Kl. 22.00: DJ B-Magic Samples.

Info

12/07/2020

17:00
Entré Kr. 120
100 kr. for studerende.
Billetten gælder hele dagen – til alle fem koncerter.
Media
  • Caktus