AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Øyunn feat. Kati Brien (NO/DE/DK) - Photo: Bjørn Giesenbauer

Photo: Bjørn Giesenbauer

Øyunn feat. Kati Brien (NO/DE/DK)

22:00

Øyunn (voc, rap, drm, comp), Kati Brien (sax, cl, g, effects, voc), Jens Mikkel (b, voc), Kasper Staub (prophet, p, effects, voc)

Forrygende sammenspil og improvisation i pop-form

Oplev Øyunn sammen med saxofonist i Aarhus Jazz Orchestra, Kati Brien, når de sammen får Musikhuset til at swinge.

Øyunn er kunstnernavnet på den norske, i Danmark bosiddende trommeslager, Siv Øyunn Kjenstad.

Hendes ærlige tilgang til sangskrivning og bandets karakteristiske lyd er fundamentet for numrene, hvor hun synger luftigt og tæt i det ene øjeblik, whaler i det næste og rapper i det tredje.

Direkte tekster om ensomhed, relationer, selvtillid, støtte og håb formidles med stort musikalsk overskud.

Musikken er dynamisk og kontrastfyldt – hårdslående grooves med effektklædte vokaler afløses af helt stille og inderlige partier. Hun laver sange med et tydelig poppet tonesprog med nogle uventede harmoniske vendinger og akkordudvidelser.

Sammen med sit band og gode venner, Kasper Staub på synth og Jens Mikkel Madsen på bas, har hun de seneste par år tilbragt meget tid i studiet, og udgivet en single Reach Out med en musikvideo instrueret af Martin Skovbjerg (Av Av Av).

Bandet har sin helt egen lyd – Kasper med melodisk spil og både åbne og analoge synthlyde, som altid er i bevægelse. Jens Mikkel med modigt basspil samt et steady og dejligt beat. Og Øyunn som er laidback og groovy med sprød trommesound, og et varieret og ekspressivt vokaludtryk.

I foråret var de på supportturné for Lucky Lo, men den gik ikke forbi Aarhus. Det gør de noget ved nu med en helt speciel koncert og et nyt samarbejde til anledningen – med den dygtige multiinstrumentalist Kati Brien.

Med en bred baggrund både som jazzmusiker i blandt andre Aarhus Jazz Orchestra samt sangskriver og vokalist på eget materiale er hun en alsidig og kreativ musiker, som vil tilføre musikken noget friskt og helt fjerde.

 

Om Musikhuset Swinger

Ridehuset Swinger flytter hjemmefra! – På grund af et stort byggeprojekt nær Ridehuset har Aarhus Jazz Orchestra udvidet sit samarbejde med Musikhuset Aarhus og glæder sig til at invitere publikum indenfor til det helt nye, og alligevel helt velkendte, Musikhuset Swinger.
 
13. - 16. juli kan jazzglade festivalgængere nyde fællesskab, mad og store musikalske oplevelser i Musikhusets foyer og i Musikhusparken – med fri entré til alle koncerter. Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde indenfor til Musikhuset Swinger.
 
 

Læs mere om Øyunn feat. Kati Brien


Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra
30 24 06 62
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C