AARHUS JAZZ FESTIVAL
8. - 15. juli 2023
International Youth Big Band Camp 2023 feat. Kathrine Windfeld (DK) - Photo: Stephen Freiheit

Photo: Stephen Freiheit

International Youth Big Band Camp 2023 feat. Kathrine Windfeld (DK)

15:00

Kathrine Windfeld (cond), music students from Europe

Koncerten er aflyst!

Unge talenter fra hele Europa folder sig ud

Aarhus Jazz Orchestra og Jazzfabrikken glæder sig til at præsentere resultatet af International Youth Big Band Camp 2023 under ledelse af Kathrine Windfeld.

International Youth Big Band Camp inviterer talentfulde unge musikstuderende fra forskellige europæiske konservatorier og MGK til at spille i et ungdomsbigband, og til denne koncert vil det sammensatte talent-bigband med Kathrine Windfeld i spidsen fylde Musikhuset med lyden af blandt andet Windfelds egne, vilde kompositioner.

Med sine meget roste fire big band-udgivelser Aircraft (2015), Latency (2017), Orca (2020) og Determination (2021) har Kathrine Windfelds navn hurtigt overskredet de skandinaviske grænser, hvilket har ført til utallige priser og strålende anmeldelser i internationale publikationer som Downbeat (USA), Le Monde (FR) og Jazzthing (DE).

Kathrine Windfeld har samarbejdet med topklasse-orkestre som Frankfurt Radio Big Band (DE), Swedish Bohuslän Big Band og DR Big Band (DK). Hendes ambitiøse arbejde har også inspireret internationale navne som Mike Stern, Seamus Blake og Gilad Hekselman til at dele scenen med hende.

I 2020 vandt hun som den eneste europæiske jazzmusiker den prestigefyldte Rising Stars Jazz Award i London med en turné på syv topfestivaler i Europa.

Jazzfabrikken er et treårigt regionalt udviklingsprojekt med opstart i 2019, som skal bidrage til styrkelse af den musikalske fødekæde og talentudvikling inden for rytmisk musik. Projektet har særligt fokus på talentudvikling på alle niveauer. Det er Aarhus Jazz Orchestra, Aarhus Musikskole og Det Jyske Musikkonservatorium som står bag projektet, der blandt andet er støttet af Region Midtjylland. 

 

Om Musikhuset Swinger

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu en gang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser – med fri entré til størstedelen af koncerterne.

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted 8.-15. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 


Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra
30 24 06 62
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C