AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Pat Metheny Side Eye Project – Optaktskoncert (US) - Photo: Musikhuset Aarhus

Photo: Musikhuset Aarhus

Pat Metheny Side Eye Project – Optaktskoncert (US)

19:30

540
Pat Metheny (g), Chris Fishman (key, p), Joe Dyson (drm)

En af verdens største guitarister spiller op til Aarhus Jazz Festival 

Guitaristen Pat Metheny er en sand mester og den eneste kunstner nogensinde, der har vundet 20 grammyer i hele 10 forskellige kategorier.

I år kan Metheny opleves ved en optaktskoncert til Aarhus Jazz Festival og Musikhuset Swinger, når han tager dygtige, unge talenter under sine vinger og med på scenen i Musikhuset.

Pat Metheny har talrige udgivelser og priser på sit cv og en lang karriere, der for alvor tog fart, da han i 1970’erne spillede med vibrafonisten Gary Burtons kvartet.

I 1975 dannede han sin første trio sammen med bassisten Jaco Pastorius og trommeslageren Bob Moses. De indspillede debut lp’en Bright Size Life, som i dag regnes for en klassiker i fusionsmusikken. Han har spillet med sin tids største: Toots Thielemans, Chick Corea, Herbie Hancock, John Scofield, Jim Hall, Billy Higgins, Ornette Coleman, Roy Haynes, Joni Mitchell og mange flere.

Side-Eye projektet. Den tillid, som ældre musikere altid har vist Pat Metheny siden hans pure ungdom i Kansas City, har inspireret ham til Side-Eye-koncerterne, der er blevet modtaget med flotte anmeldelser i New York.

Her tager han generøst yngre talentfulde musikere med på scenen, hvor de kan udvikle og finde sig selv gennem den ældre og erfarne guitarists prisme. Han gør det også for sin egen skyld. Samarbejdet med de yngre musikere inspirerer ham til at se nye muligheder i sin musik og komponere helt ny.

 

Om Musikhuset Swinger

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu en gang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser – med fri entré til størstedelen af koncerterne. 

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted 8.-15. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 


Læs mere om Pat Metheny Side Eye Project – Optaktskoncert


Arrangør
Musikhuset Aarhus
89 40 40 40
Co-Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra
Billetinfo
Der er venteliste til koncerten. Entré 540 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C