AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Mathias Heise, Pelle Von Bülow, Peter Vuust (DK) - Photo: Mathias Heise

Photo: Mathias Heise

Mathias Heise, Pelle Von Bülow, Peter Vuust (DK)

13:00

S&B
Mathias Heise (hca), Pelle Von Bülow (g), Peter Vuust (b)

Jazz for virtuos mundharpe

Der er lagt op til en storslået eftermiddag i jazzens tegn, når Mathias Heise går på scenen med Pelle Von Bülow og Peter Vuust.

Mathias Heise er en virtuos på sin mundharpe og et usædvanligt musikalsk talent. Han startede med at spille mundharpe som otteårig og blev fascineret af instrumentet, som har fulgt ham i tykt og tyndt lige siden. Det hører til sjældenhederne, at en ung dansk musiker udnævnes til verdensmester på sit instrument, men som kun 20-årig blev Mathias Heise i 2013 verdensmester i kromatisk mundharpe. I 2012 dannede han Mathias Heise Quadrillion, der har formået at skabe et anderledes, unikt og meget personligt nutidigt udtryk ved at kombinere jazzens harmonier og improvisation med rock- og funkmusikkens hårdtslående rytmer. Han spillede desuden sammen med den verdenskendte komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre til dennes sidste offentlige koncerter i 2018 og 2019. Mathias har udgivet tre album i eget navn.  

Pelle Von Bülow har allerede formået at sætte sit aftryk som en etableret og anerkendt guitarist på den danske jazzscene. Hans spil tager afsæt i inspiration fra ikoniske guitarister såsom Wes Montgomery og George Bensen. ligesom det også trækker på bluesmusikken, som han nærer stor kærlighed for. I 2020 modtog han Tivolis Jazzpris, og tidligere har han modtaget Bent Jædigs Mindelegat. Derudover har han blandt andet spillet sammen med  navne som Jesper Thilo, Rodney Green, Bernt Rosengren, Christina Von Bülow og mange flere. 

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede sidemen. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson, Jukkis Uotila og mange flere. Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd’en September Song.  

 


Arrangør
Salling ROOFTOP
21 12 23 56
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C