AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Viktoria Søndergaard / Jeff Wagner / Patrycja Wybrańczyk (DK/PL) - Photo: OKTOsounds

Photo: OKTOsounds

Viktoria Søndergaard / Jeff Wagner / Patrycja Wybrańczyk (DK/PL)

20:30

100
Viktoria Søndergaard (vib), Jeff Wagner (g), Patrycja Wybrańczyk (drm)

Kapowmøde mellem unge jazztalenter

Tre unge vulkaner på den europæiske eksperimenterende musikscene har deres første møde på Aarhus Jazz Festival. Forvent et krydsfelt mellem detaljeorienterede strukturerer, pudsige improvisationer og smil på læben.

Viktoria Holde Søndergaard er en ung vibrafonist og komponist samt leder af bandet Baryl, som i 2021 stormede frem med debutalbummet Allerede mandag? Baryl vandt i 2022 JazzDanmarks Jazzkonkurrencen, senere samme år vandt Viktoria Tivolis Jazz Pris og i december Aarhus Jazz Talent Pris 2022, blandt andet på grund af hendes indfølende, frygtløse, modne og personlige spil og musikalitet. 

Jeff Wagner er en guitarist, der trods sin unge alder har studeret og optrådt i Europa og USA, skrevet musik til film og teater og arbejdet med talrige kunstnere. Han har studeret hos nogle af de bedste moderne jazzguitarister, herunder Julian Lage, Lage Lund og Jakob Bro, samt hos nogle af de mest spændende komponister, herunder Signe Lykke og Rune Rebne.

Patrycja Wybrańczyk på trommer har travlt på den europæriske jazz- og avantgardescene. Hun er nomineret til Fryderyk Award i kategorien Jazz Phonographic Debut, har været finalist ved den internationale konkurrence B-Jazz Festival i Belgien og vundet flere andre priser, blandt andre Special Award på Krokus Jazz Festival. Hendes inspiration kommer hovedsageligt fra avantgarde, improviseret klassisk musik, polsk folk og bredt defineret skandinavisk jazz.

Koncerten præsenteres af musikkollektivet OKTOsounds i forbindelse med deres to dages residency på A-huset, Institut for (X) 11.-12. juli.

Lukas Loeb feat. Christina Dahl & Siv Øyunn spiller samme aften kl. 19.00.

 


Arrangør
OKTOsounds
27 13 27 35
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C