AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Red Kite (DK/IT/NL/FR) - Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Red Kite (DK/IT/NL/FR)

20:00

M&C
100
Esben Tjalve (p, keys), Fulvio Sigurta (trp), Hannes Riepler (g), Jasper Høiby (b), Marc Michel (drm)

Akustisk moderne jazz

Red Kite er en paneuropæisk dansk / engelsk / italiensk kvintet, der opererer i grænselandet mellem jazzen, den klassiske og den elektroniske musik. I spidsen for kvintetten står den danske pianist Esben Tjalve, og med sig har han bassisten Jasper Høiby, guitaristen Hannes Riepler, trompetisten Fulvio Sigurta og trommeslageren Marc Michel.

Red Kite spiller akustisk moderne jazz med visse elektroniske elementer, som medvirker til at skabe en filmisk undertone i musikken.

Kvintetten skaber farverige instrumenteringer med trumpet, guitar, klaver og keys. Og med den stærke rytmesektion bestående af Jasper Høiby (Phronesis, Planet B) og Marc Michel (Planet B, John Hollenbeck) er musikken gennemsyret af et stærkt underliggende groove, der skaber et solidt springbræt for både komposition og improvisation.

Musikken varierer i stemning fra filmiske noir-ballader til groovy car chase-scenarier og skaber i det hele taget et cinematisk univers med reminiscenser af både Miles Davis og Arve Henriksen.

Red Kite har tidligere udgivet albummet Theory of Colours, som blev anerkendt med en udtagelse til at spille European showcase på Jazzahead i Bremen i 2021. Kvintetten har et nyt album på vej, som udkommer på det tyske pladeselskab Berthold Records til efteråret. 

“Pleasingly melodic but also deeply rhythmic, easily digestible yet subtly challenging, and just full of good ideas allied to exemplary playing.” The Jazz Mann.

"... every track contains an abundance of beauty and originality, with serene melodies and subtle arrangements which give plenty of scope for improvisation." Peter Jones, London Jazz News.

 


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C