AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Thomas Sejthen Trio (DK) - Photo: VinDanmark

Photo: VinDanmark

Thomas Sejthen Trio (DK)

20:00

100
Mads Ole Erhardsen Rode (t-sax), Thomas Sejthen (b), Jesper Bo Knudsen (drm)

Intimitet, intensitet og spilleglæde

Thomas Sejthen Trio har et minimalistisk udtryk og et tæt unikt sammenspil som speciale. Alle kompositionerne er af Thomas Sejthen, og lytteren kan forvente at komme ind i et intimt og intenst univers af spilleglæde.

Trioens samlede udtryk er en lytteoplevelse af smukke ballader, hvor ro og melankolske klangflader smelter sammen. Men også numre med ungdommelig energi, nærvær og nerve i respekt for historiens store mestre. Trioen formår via en kollektiv tilgang til musikken at forny den traditionelle saxofontrio-lyd.

Trioen er aktuel med pladen This Is Our Year

"Der er noget intenst og intimt og over udtrykket. Noget universelt og dog personligt. Men også, konstant, en forfriskende energisk puls, som er med til at løfte musikken og brede udtrykket ud til noget, der vil kunne sluges – selv udenfor jazzens verden."      
Ivan Rod, 2023.

"Mange forbinder måske sådanne klaverløse trioer med Sonny Rollins fra hans storhedstid. Og det er helt fint at sammenligne denne trio med, hvordan Rollins "lavede kaos" med sangene på nogle af hans trioplader. Og her synes jeg, at denne trio har noget af den samme energi i sig. Lyt til et eksempel på "Maggy", en genial sang, som fortolkes fremragende af de tre."
Jan Granlie, Salt Peanuts, 2023.

 


Læs mere om Thomas Sejthen Trio


Arrangør
VinDanmark
91 25 25 31
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C