AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
SVIN (DK) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

SVIN (DK)

20:00

100
Henrik Pultz Melbye (sax, keys), Lars Bech Pilgaard (g, keys), Thomas Eiler (drm)

Et saftigt sted mellem improvisation og struktur

SVIN er et avantgarde-rockband fra København, der har markeret sig på den internationale musikscene siden sin debut med albummet Heimat i 2011.

Efter at have konsolideret sit nuværende line-up udgav SVIN i 2018 sit femte album Virgin Cuts. Musikken trækker lytteren ind i et sonisk sort hul et sted mellem støjinficeret rock, dronelandskaber, new age-minimalisme og støvede afro-trips, alt imens der trækkes på kraftig inspiration fra naturen, folklore, ceremonial musik og avantgarde.

SVIN har optrådt på festivaler såsom Roskilde Festival, Eurosonic og by:Larm og har de seneste år turneret omfattende over hele Europa, i Rusland og på Balkan.

Bandet er en del af programmet Den Unge Kunstneriske Elite fra 2019-2022, som er støttet af Statens Kunstfond. I 2019 blev SVIN bestilt til at komponere musik til det kontemporære ensemble Århus Sinfonietta, som efterfølgende blev uropført ved Aarhus Festuge, og i januar 2022 udkom musikken fra denne bestilling på albummet ELEGI.

SVINs nye og syvende album Introducing SVIN ekspanderer trioens bricolage-æstetik ved at tilføje en højere grad af elektroniske elementer i produktionen. Det giver en robotisk, futuristisk følelse af menneske og maskine, der er sammenflettet i et både manuelt styret og tekno-mekanisk musikalsk univers. 

Da bandet gik i studiet, var det nye materiale mere skitsepræget end tidligere, og mere var dermed overladt til tilfældighederne og improvisatoriske indfald under de to sessions med producer Jens Benz (Iceage m.fl). Nye stier blev betrådt og samarbejder iværksat med sangeren Bisse på dennes forskruede messe Bøn og Marie Eline Hansens roligt sitrende speak på albumafslutningen Dødsensangst.

Som altid rammer SVIN det saftige sted mellem improvisation og struktur og bibeholder en passende mængde elastik til at lade musikken ånde, gå i stykker og skabe rum til lytteren i de sære, vederkvægende og intersektionelle lyde, der udgør Introducing SVIN.

“Pladens vel nok bedste nummer er det perfekt betitlede ’Punklort’, en rodet, beskidt og helt vildt elskelig lille møgunge af et nummer med elefanttrompet og heftigt overstyrede trommer.” 
Devilution.dk.

“Det har krævet, mod, udholdenhed, evner og styrke at skabe Introducing SVIN, som tungt kan anbefales til enhver med en forkærlighed for NIN, Swans, Einstürzende Neubauten, Rob Zombie, Coil og Neurosis.”
Seismograf.dk.

 


Læs mere om SVIN


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
Billetinfo
Entré i døren 125 kr. Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C