AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jesper Riis & Jonathan Huber feat. Mike Bogart (Tower of Power) (US/DK) - Photo: Café Smagløs

Photo: Café Smagløs

Jesper Riis & Jonathan Huber feat. Mike Bogart (Tower of Power) (US/DK)

17:00

Mike Bogart and Jesper Riis (trp), Jonathan Huber and Mark Chemnitz (keys), Oliver McEwan (b), Eddi Jarl (drm)

Powerfuldt og festligt trompetist-topmøde 

Det bliver virkelig festligt, når Jesper Riis støder sammen med Mike Bogart i en hæsblæsende trompetfest.

De to herrer er på listen over de bedste på deres instrument, og nu står de på samme scene og vil forbløffe, overvælde og massere dine øregange med trompetspil i absolut verdensklasse.

Er der en koncert, du ikke må gå glip af, kunne det godt være denne lille perle på Klostertorvet.

Mike Bogart er en alsidig musiker og sangskriver med en imponerende karriere, der spænder over flere årtier. Med dybe musikalske rødder, spreder hans talent sig på tværs af mange genrer og grænser.

Bogart er især kendt for sit spil på trompet og trombone og har spillet i mange berømte bands og grupper, blandt andet i det legendariske Maynard Ferguson Big Bop Nouveau Big Band i slutningen af 1990'erne.

Mellem 2000 og 2009 var han den førende trompetist, trombonist og baggrundssanger for soul-superguppen Tower of Power, hvor han spillede på flere af deres album, herunder det kritikerroste 40th Anniversary (live i The Fillmore Auditorium).

Hans alsidighed som musiker understreges af hans samarbejde med et bredt udvalg af kunstnere, såsom Aerosmith, Puff Daddy og Neil Diamond – en af hans mors favoritter.

Efter en pause er Mike Bogart tilbage i Tower of Power og nyder at stå på scenen med sine gamle venner.

Under pausen fra turné og optagelser besluttede han at fokusere på den åndelige vej og fortsætte sine studier i jazz på det prestigefyldte Royal Academy of Music i London. Han har siden viet sig til at komponere og indspille sin egen musik – en unik blanding af soul-influeret straight-ahead jazz og hasidiske jødiske nigunim (religiøse sange).

Jesper Riis er kendt som både trompetist, komponist, arrangør og dirigent. I snart 30 år har han turneret og indspillet med en lang række etablerede navne på den danske og internationale musikscene, hvor hans farverige og temperamentsfulde trompetspil har gjort ham til en meget eftertragtet musiker.

Jesper Riis dimitterede fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 1994. Det sidste år af konservatorietiden tilbragte han på Florida International University, hvor han studerede ved den legendariske cubanske trompetist Arturo Sandoval.

I november 2000 udkom cd'en Cellular – Jesper Riis' første soloudspil, som senere samme år blev nomineret til en Danish Music Award.

Jesper har spillet, indspillet og arrangeret for alt og alle på den danske musikscene. Han medvirker på flere hundrede album og er en af de mest eftertragtede studiemusikere og arrangører.

De to herrer får ved koncerten følgeskab af Jonathan Huber (artist in residence) og Mark Chemnitz på keys, Oliver McEwan på bas) og Eddi Jarl på trommer.

 

Tower of Power med Mike Bogart kan høres dagen efter - mandag 10. juli kl. 20:00 – i Musikhuset Aarhus.

 


Arrangør
Café Smagløs
42 51 25 50
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C