AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Plakatsignering / Poster signing (DK) - Photo: Aarhus Jazz Festival

Photo: Aarhus Jazz Festival

Plakatsignering / Poster signing (DK)

15:00

Peter Holst Henckel (plakatkunstner/artist)

Få et signeret eksemplar af årest festivalplakat

Kom og køb den smukke kunstplakat fra Aarhus Jazz Festival 2023, og få den signeret af kunstneren Peter Holst Henckel. Plakaten koster 120 kr. 

I år står den anerkendte billedkunstner Peter Holst Henckel bag Aarhus Jazz Festivals kunstplakat.

Han har forsøgt at fange lyden og stemningen af et stykke jazzmusik i plakaten. I det smukke og farverige motiv dirrer rådhustårnet som halsen på en kontrabas, imens musikerens fingre i et festfyrværkeri af bevægelse og farver slår toner an på bassen og på rådhustårnet. Det er sommer, det er jazz, og det er Aarhus.

Peter Holst Henckels kunstneriske praksis udspiller sig i et felt mellem æstetik, politik og poesi, og hans værker balancerer ofte på grænsen mellem et enkelt, klart udtryk og et implicit mere kompliceret lag af betydning. Det gør sig også gældende i årets jazzplakat. Vi kan tydeligt både se rådhustårnet og en hånd, der griber om instrumentet, men der er også meget mere på spil. 

Peter Holst Henckel arbejder næsten altid med en dobbelthed i sine værker. Ofte kombinerer han forskellige elementer, som ellers ikke hører sammen. Det kan eksempelvis være fotos fra krigsreportager og motiver fra dyre- og planteriget, som han gjorde det i sine sommerfuglebilleder i projektet World of Butterflies.

Peter Holst Henckel er oprindeligt uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi tilbage i 1992, og siden har han også undervist på Det Jyske Kunstakademi her i Aarhus. Han har talrige udstillinger bag sig både i og uden for Danmark og er repræsenteret på en lang række offentlige og private samlinger. Han er blandt andet i samlingerne hos både Statens Museum for Kunst, ARoS, Heart og Arken.

 


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C