AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Nissen / Stefansson / Tom (DK) - Photo: VinDanmark

Photo: VinDanmark

Nissen / Stefansson / Tom (DK)

14:00

ATR
100
Asger Nissen (sax) Thorbjørn Stefansson (b) Kasper Tom (drm)

Personlig, energisk og nysgerrig jazz

Siden sin ankomst til Berlin i slutningen af 2017,har den danske altsaxofonist Asger Nissen opbygget et solidt navn som efterspurgt musiker på den tyske jazzscene.

Hans personlige sound og energiske samt nysgerrige stil har ført til samarbejde med en lang række musikere fra den europæiske jazzscene, f. eks. Jim Black, Jeff Ballard, Chris Dell, Phil Donkin, Pablo Held, Jonas Westergaard, Otis Sandsjö og Phil Donkin.

Asger Nissen har turneret i Europa og spillet på talrige klubber og festivaler såsom A-Trane Berlin, Donau115 Berlin, Montmartre KBH, Loft Köln, Jazz Baltica, North Sea Jazz, og Copenhagen Jazz Festival. Før sin tid i Berlin var Asger Nissen en aktiv del af den københavnske jazzscene, blandt andet med det prisvindende band ALAWARI.

Asger Nissen modtog i 2021 JIB Jazzpreis der Karl Hofer Gesellschaft som fremragende solist og vandt med bandet STRUCTUCTURE hovedprisen til Avignon Jazzfestival 2021.

Bassist Thorbjørn Stefansson, er opvokset i Aarhus, men har siden 2019 boet og studeret i Berlin. Efter gymnasiet og MGK i Aarhus studerede Thorbjør jazz på Skurups Folkhögskola i sverige. Herefter flyttede han til Tyskland for at studere på Jazz-institut Berlin, hvor han hurtigt blev en integreret del af jazz- scenen. Thorbjørn har siden spillet med flere tyske og internationale navne, f.eks. Moritz Baumgärtner, Jacky Terrasson, Peter Weniger og Uli Kempendorff, og i 2021 modtog han JIB-Jazzpreis for fremragende solist.

I de seneste 15 år har trommeslager Kasper Tom slået sit navn fast på den europæiske impro- / advantgardescene, ikke mindst som leder af grupperne FUSK og Kasper Tom 5, men også som sideman i forskellige ad hoc-projekter med musikere som Rudi Mahall, Alexander von Schlippenbach, Axel Dörner og Johannes Bauer. Han er del af det anmelderroste kollektiv Barefoot Records og har 20 udgivelser bag sig i eget navn.

 

Trioen spiller ved dagens koncert deres yndlingsstandards!


Arrangør
VinDanmark
91 25 25 31
Billetinfo
Entré 100 kr.
Billetter købes i døren

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C