AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Clapper (DK) - Photo: Institut for (X)

Photo: Institut for (X)

Clapper (DK)

21:00

M&C
120
Jeppe Lavsen (g), Adrian Christensen (b), Malthe Jepsen (key), Frederik Bülow (drm)

Ny dansk jazz med beat-scene kompetencer

Hjemmehørende i Aarhus, Danmark, blander kvartetten Clapper klassiske sjæl- og fusion-jazzvibes med det skæve og grooves fra moderne instrumentel hiphop. Deres debutalbum - "On Tempo" - blev udgivet den 8. december via Super Bad Disco / HHV og viser gruppens evne til melodisk improvisation og halsbrækkende skift, med mere end 100.000 afspilninger online siden udgivelsen af den første single.

De fire medlemmer - Frederik Emil Bülow (trommer), Adrian Christensen (bas), Jeppe Lavsen (guitar) og Malthe Jepsen (klaver og Rhodes) - er velkendte ansigter på den unge danske jazzscene og spiller også med andre anerkendte acts som Abekejser, Hvalfugl og Ipek Yolu. Baseret på deres lange samarbejdshistorie er de i stand til instinktivt at skabe ny musik, når de forener kræfter som Clapper:

”Det er ikke vigtigt for os at overholde nogen bestemt genre eller stil,” bemærker Jeppe. ”Vi mødes bare, har det sjovt og improviserer over riffs, vi kan lide. Efter at have spillet sammen i så mange år tager det meget kort tid at klikke sammen og bevæge sig i samme retning. Og derfra handler det bare om at vælge og arbejde med de bedste ideer fra vores improviserede sessioner.”

Den samme energi afspejles i deres liveoptrædener - regelmæssige kræfter inden for beat-fokuseret jazz, der, med den melodiske glæde indfanger nye lyttere, ofte ender i højoktan fusionstræning med både publikum og musikere på deres fødder.

"On Tempo" blev udgivet via Super Bad Disco / HHV den 8. december 2023, på vinyl og digitale tjenester. Super Bad Disco er et Københavnsk pladeselskab specialiseret i ny jazz og instrumentel hiphop, med tidligere udgivelser fra med artister som Lord Akton, Athletic Progression, Yellow Spoon og Sofa T.

Denne koncert er lavet i samarbejde med Train.


Se mere her #1


Se mere her #2


Arrangør
Institut for (X)
60 13 43 74
Co-Arrangør
Ohwell booking, Train
Billetinfo
Entré 120 kr.
Entré pris: 120 kr i forsalg 150 kr i døren Link til facebook event: https://www.facebook.com/events/710811921229005

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C