AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Faith Healers (DK) - Photo: VinDanmark

Photo: VinDanmark

Faith Healers (DK)

18:00

S&B
200
Kwella (g) Morten Ramsbøl (b) Yannic Ballman (drm)

Intenst musikalsk møde med en ny ikonisk guitartrio

Faith Healers er en ny guitartrio bestående af Kwella på guitar, den belgiske trommeslager Yannick Ballman og internaionalt anerkendte bassist Morten Ramsbøl, der mødes i et intens musikalsk møde på højeste niveau.

Trioen er inspireret af historiens store guitartrioer fra Jimi Hendrix over Pat Metheny Trio og The Police til Julian Lage Trio, men finder deres egen vej og deres egen lyd.

Reperoiret vil være en blanding af originale numre og jazz standards, og den røde tråd vil være et et lydhørt og nærværende sammenspil.

Guitar: Kwella har siden 90’erne været en af de bærende kræfter i det jyske jazzmiljø og udsendte i april sit seneste album GuitarRama Jazzical, der begejstrede et enigt anmelderkorps. Jazzspecial skrev bl.a:

“Det mest fascinerende er de to eminente guitarbetvingeres følsomme og lydhøre sammenspil, hvor meget opstår i det magiske nu.” og “Kwella er en yderst erfaren og dreven guitarist, der har et stærkt teknisk grundlag at stå på og derfor har han roen og overskuddet til at balancere perfekt mellem teknik, indlevelse og nærvær.”

Bas: Morten Ramsbøl arbejder til daglig som professor i kontrabas på University Of Music And Performing Arts i Graz i Østrig. Han har derudover et omfattende udøvende virke, hvor han har udgivet adskilige albums og har spillet med en lang internationale stjerner som  Antonio Sanchez, Scott Hamilton, Kurt Elling, Jeff ”Tain” Waits, Jeff Ballard og mange andre.

Trommer: Yannick Ballman har spillet og studeret i bl.a USA og Berlin og vandt i 2022 Best jazz drummer award i Riga Jazz Stage.


Arrangør
VinDanmark
91 25 25 31
Billetinfo
Entré 200 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C