AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Olga Witte Organ Trio No 3 (DK) - Photo: Hreinn Gudlaugsson

Photo: Hreinn Gudlaugsson

Olga Witte Organ Trio No 3 (DK)

20:00

Olga Witte (org, comp) Christian Windfeld (d) Thomas Eiler (d)

Sorte huller

Langenæskirkens organist, Olga Witte er med ord fra jazzmagasinet Salt Peanuts "noe langt mer enn en «vanlig» kirkeorganist. For her får vi ytterst kreativt spill på kirkeorgelet... Vakkert, sakralt og fritt." Olga er komponist og eksperimentel jazzmusiker. Hun har tidligere udgivet et anmelderrost album med to orgeltrioer, og er nu klar med den tredje orgeltrio, denne gang for kirkeorgel og to trommesæt, der betjenes af de eksperimenterende og meget anerkendte trommeslagere Christian Windfeld og Thomas Eiler. Olga modtog i år Danmarks ældste ærespris indenfor jazz med ordene: ”Olgas engagement, virketrang og nysgerrighed har ført både hende og jazzen vidt omkring. Hun er en af nutidens musikere og arrangører, der bringer jazzen videre."

Olga Witte arbejder i denne tredje orgeltrio kompositorisk med de fysiske love, der gør sig gældende ved sorte huller og historien i børnebogen ”Black Holes and Uncle Albert”, og den særegne konstellation vil fremføre markante nye sanselige lydbilleder i spændet mellem improvisation og komposition. Det bliver en gribende koncert med helt nye klanglige oplevelser. Christian Windfeld og Thomas Eiler arbejder fantastisk sammen og giver en helt særlig oplevelse i kirkerummet, hvor de to spiller ind og ud mellem hinanden, og hvor de alle tre med mange meter i mellem sig formår at skabe et fantastisk sammenspil.

Christian Windfeld (www.christianwindfeld.com) er improvisator, komponist, percussionist og uddannet solist fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus. Han turnerer i Europa, Amerika og Australien, er med på mere end 30 udgivelser, bl.a. to soloalbum, og er en del Statens Kunstfonds ”Den Unge Elite”.

Thomas Eiler er solistuddannet trommeslager fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han er en central musiker på avantgarde- og jazzscenen og medvirker bl.a. i bandet SVIN, Slowburn og Dancer. Førstnævnte en del af Statens Kunstfonds “Den Unge Kunstneriske Elite”.

Olga Witte (www.olgawitte.dk) er komponist, jazzpianist, kirkeorganist og musiketnolog. Hun har skrevet eksperimentelle værker for forskellige besætninger fra solo til bigbands og andre større ensembler. Hun er er støttet af Statens Kunstfond og har modtaget Danmarks ældste jazzpris, Gaffelprisen 2023.


Se mere her #1


Se mere her #3


Arrangør
Langenæs kirken
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C