AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Mazur / Cronholm / Jonsson Trio (DK/SE) - Photo: Marilyn Mazur

Photo: Marilyn Mazur

Mazur / Cronholm / Jonsson Trio (DK/SE)

20:00

100
Marilyn Mazur (perc, p, voc) Josefine Cronholm (voc) Krister Jonsson (g)

Trioen med Marilyn, Krister og Josefine er et format de har arbejdet med gennem mange år. I udgangspunktet er trioens musik af Marilyn Mazur, men alle 3 bidrager med tekst / musik, og udtrykket er ganske frit fabulerende og kollektivt. Musikken er overvejende poetisk med et stærkt rytmisk og energisk islæt. Marilyn har arbejdet nært sammen med de 2 andre i flere sammenhæng lige siden de mødtes første gang som del af et projekt sammensat i anledning af Øresundsbroen år 2000. Hertil skrev Marilyn et bestillingsværk til en svensk / dansk kollaboration.

I 2014 udgav trioen endelig deres mangefacetterede musik på CD, det blev til den naturinspirerede “Flamingo Sky”. Citat fra den norske anmelder Tor Hammerø’s blog: “Inspirationskilderne er mange
og på flere af numrene mere end anes en shamanistisk åre. Dette er tre musikanter og mennesker med en masse empati - både menneskeligt og musikalsk. Her er er det bare at læne sig tilbage og lade
sig forføre - velkommen ind i en musikalsk verden som er sjælden, smuk og dybt personlig.”

Marilyn Mazur, komponist, orkesterleder, slagtøjsspiller og pianist.
Født 1955 i New York, boet i DK fra 1961. I sine unge år var hun aktiv danser og pianist, siden har hun virket som både komponist, kapelmester og musiker i et utal af sammenhænge. Hun har været
orkestermedlem hos bl.a. Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek. Marilyn leder selv mange skandinavisk baserede orkestre og specialprojekter, og komponerer også musik til en del film og teater.
Bl.a. har hendes musik kunnet opleves i hendes orkestre Shamania (albums 2018 og 2022), Future Song (live-CD 2020), MM Special 4 feat. Norma Winstone, Marilyn Mazur Group (CDer 2010 og 2023),
Christian Braad Thomsens portrætfilm MM-Queen of Percussion samt på hendes CD-soloudgivelse (med Jan Garbarek) 2008 for ECM Elixir.

Josefine Cronholm, svensk sanger, bosat i København, født 1971, uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium. Udover f.eks. Marilyn Mazur’s Celestial Circle og Percussion Paradise har Josefine bl.a. optrådt og indspillet med Django Bates og Pierre Dørges New Jungle Orch. og lægger stemme til Frans Baks musik til den berømte TV-serie Forbrydelsen. Hun har i eget navn udgivet flere CD’er, senest Ember i 2018. I 2021 fællesprojektet Near the Pond med Kirk Knuffke og Thommy Andersson og i 2023 med Steen Rasmussen Milton på Svenska. I kraft af sin smukke stemme og stærke musikalske fleksibilitet inviteres hun som solist til mange projekter.

Guitarist Krister Jonsson, født1971, bor i Malmø, en meget populær og smidig musiker med et altfavnende musikalsk spektrum.
Har bl.a. spillet med Offpiste Gurus, Marilyn Mazur Group, Hanne Boel, Bo Stief, Viktoria Tolstoy, Cæcilie Norby og en masse andre sammenhæng i Sverige, Danmark og længere væk.
Han har bl.a. udgivet Truckload Deluxe (2014, med Peter Danemo, Dan Berglund og Svante Henryson) samt Waiting for Antonesjka med sin egen trio. Sidstnævnte værk blev i 2012 fremført i udvidet udgave med Tromsø Kammerorkester.


Arrangør
Langenæs kirken
Billetinfo
Entré 100 kr.
Billetter købes i døren.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C