AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Musikgudstjeneste med Witte / Kjær Duo (DK) - Photo: Hreinn Gudlaugsson

Photo: Hreinn Gudlaugsson

Musikgudstjeneste med Witte / Kjær Duo (DK)

10:00

Julie Kjær (as) Olga Witte (org)

Witte / Kjær duo med Julie Kjær på altsaxofon og fløjte og Olga Witte på kirkeorgel, blev dannet i 2004. Allerede fra starten eksperimenterede de to med lyde i kirkerummet, og det spændende rum mellem komposition og improvisation. Eter en pause, hvor Julie Kjær bl.a. har boet i og gjort sig opmærksom på improvisationsscenen i London, spiller de to sammen igen. Til denne særlige musikgudstjeneste, vil Olga Witte have komponeret stykker, der passer til de tekster, der læses, som de to improviserer over.
 
Julie Kjærs (www.juliekjaer.com) rå, kantede og eftertænksomme spil og ‘dark, otherworldly imagery’ (Jazzwise)  er i stigende grad  blevet bemærket på den europæiske jazz og ny musik scene, bevægende sig mellem komposition og improviseret musik. Igennem eksperimenter med udvidede teknikker, klang og rytme presser hun sine instrumenter til det yderste.
 
Olga Witte (www.olgawitte.dk) er organist i Langenæskirken, men hun er meget mere. Hun forener sine forskellige positioner som komponist, musiketnolog, jazzpianist og kirkeorganist og har ’skabt sit helt eget og dybt originale musikalske sprog’ (Jazznyt) sin helt egen lyd, som bl.a. kan høres på hendes anmelderroste album Olga Witte Organ Trio No 1 + 2.


Se mere her #1


Se mere her #2


Se mere her #3


Arrangør
Langenæs kirken
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C