AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Late Night Jazz Jam m. Kenneth Dahl Knudsen (DK) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

Late Night Jazz Jam m. Kenneth Dahl Knudsen (DK)

23:00

S&B
Kenneth Dahl Knudsen (b)

Late night jazz på Headquarters med Kenneth Dahl Knudsen

Til dette års Aarhus Jazz Festival har trommeslager og jam-host Jens Emil Jensen samlet et hold af fantastiske bassister, til at stå for årets officielle Late Night Jazz Jams, sammen med Jens Emil bag trommerne. Udover de officielle jamværter, så kan man forvente nogle fantastiske surprise-gæster inkl. internationalt anerkendte navne, til at skyde de forskellige jams godt i gang med en kort åbningskoncert!

Efter åbningskoncerten er jammen åben indtil 02.00 eller senere, hvor alle jazzcats må jamme med på scenen! Her mødes både danske og udenlandske musikere fra nær og fjern, finder sammen i nye konstellationer og holder musikalsk legestue til stor fornøjelse for både sig selv og publikum. Så tag dit instrument under armen eller på ryggen, og tag del i den musikalske fejring! På scenen forefindes klaver, trommesæt, guitar- og basforstærker samt mikrofoner.

Du kan se frem til sene aftenener hvor der er mulighed for at nyde gode øl og drinks, jamme med på scenen, eller bare læne dig tilbage og oplev Aarhus’ sprudlende jazzmiljø folde sig ud, når lokale unge jazztalenter og etablerede internationale profiler samles i et musikalsk møde hvor alt kan ske!

Til denne jam får Jens Emil Jensen (trommer) selskab af den fantastiske bassist og komponist Kenneth Dahl Knudsen.

Han er komponist, bassist, bandleder og rytmeforsker. Han er drevet af en vild nysgerrighed og fortællelyst, og han udvikler rastløst nye og udfordrende projekter. Kenneth har været nomineret til DMA Jazz i 2020, 2021, 2022 og 2023, og han har en international karriere med regelmæssige turnéer i Europa og Asien.

Kenneth er alsidig og nysgerrig og bevæger sig elegant fra sit rockinspirerede nye projekt "Gloomers" til det klassiske folk-jazz-ensemble ATLAS. Med en mesterlig beherskelse af både bands og publikum har Knudsen taget rejsen fra en opstigende komet til en lysende stjerne på den europæiske musikscene.

Han er også en af drivkræfterne bag Aalborgs nye unge internationale jazzmiljø, og er initiativtager til Jazz i Gaden, hvor et ungt publikum trofast kommer til jazz og jam sessions i Jomfru Ane Gade hver onsdag. Det er altså en erfaren jam-vært, som inviterer til jam session på HeadQuarters."Musikken er intet mindre end forbløffende; til tider trøstende, tryg og hjemlig, til tider udfordrende og prøvende. I sidste ende er den intenst belønnende. Efter min ydmyge mening definerer den, hvad virkelig god musik handler om, og hvad det vil sige at være menneske, med lidenskab, dybde, ærlighed og integritet."
- Mike Gates - UK Vibe - www.ukvibe.org

 


Se mere her #1


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C