AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

OKTOsounds presents: Art Lewis JUBILEE + Ebba Dankel (SE/DK) - Photo: Aarhus Jazz Festival

Photo: Aarhus Jazz Festival

OKTOsounds presents: Art Lewis JUBILEE + Ebba Dankel (SE/DK)

19:00

S&B
100
Frederik Vuust (k), Jeff Wagner (g), Marius Zeeberg (t-sax), Ebba Dankel (k,v) TBA (drm) TBA (trp) TBA (b)

OKTOsound præsenterer Art Lewis Jubilee og Ebba Dankel

OKTOsounds er et stadigt nyt og spirende musikkollektiv mellem improviserende musikere, der arbejder på tværs af genrer og kunstarter i Norden.Denne aften præsenteres to nyfortolkninger af jazztraditionen: 

Art Lewis JUBILEE Art Lewis JUBILEE er sammensat af tre musikere fra forskellige baggrunde med et fælles ønske om at dele glæden ved den gamle, gamle jazz. I en humoristisk og livsglad nostalgi-rejse undersøger de jazz-repertoiret fra tiden før bebop, der har rødder i sydstats-blues, mekanisk klavermusik og march-orkestre. De søger at placere dette repertoire i en tidssvarende kontekst, hvor traditionen både hædres og undersøges, og hvor musikken stadig kan danses til.
Trioen består af Marius Zeeberg på saxofon, Frederik Blæsild Vuust på klaver og Jeff Wagner på guitar.

Ebba Dankel Ebbas musik er personlig og sårbar sangskrivning med tydelig indflydelse fra hendes baggrund som jazzpianist. Musikken er varm og åben, samt har fokus på det smukke i det enkle. Hendes tekster er direkte, melankolske og håbefulde, og hun arbejder både med det svenske og det engelske sprog. Hun er aktuel med albummet “Somewhere”, der udkommer i sommeren 2024”
Ebba Dankel (d. 2000) er en prisbelønnet pianist, sanger og komponist fra Malmø, som for tiden bor i Boston og studerer Jazz Composition og Performance på Berklee College of Music. Hun har på kort tid gjort et stort indtryk på den amerikanske jazzscene og optrådt på Hermana, Room623 og United Nations i New York, samt har en ugentlig koncert på jazzklubben Wally’s Jazz Cafe i Boston. På Berklee studerer hun bl.a. ved Terri Carrington, Kris Davis, Joanne Bracken, Walter Smith III, Matthew Stevens og Ian Froman.

Til koncerten medbringer Ebba et band bestående af kontrabas, trommer og trompet.

 


Arrangør
Institut for (X)
60 13 43 74
Co-Arrangør
OKTOsounds
Billetinfo
Entré 100 kr.
Købes i døren

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C