AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Cécile McLorin Salvant + Sullivan Fortner, Yasushi Nakamura & Kyle Poole (US) - Photo: Musikhuset Aarhus

Photo: Musikhuset Aarhus

Cécile McLorin Salvant + Sullivan Fortner, Yasushi Nakamura & Kyle Poole (US)

19:00

350
Cécile McLorin Salvant (v) Sullivan Fortner (p) Yasushi Nakamura (b) Kyle Poole (d)

Magisk rejse i jazzen med Cécile McLorin

Den amerikanske sanger Cécile McLorin Salvant besøgte Aarhus første gang en vinteraften 2022. Den gang sendte hun en godt fyldt Store Sal ud på en magisk musikalsk rejse rundt i jazzen. Nu glæder vi os til endnu en tur med en af af vor tids største jazzvokalister, som ikke uden grund er blevet sammenlignet med ikoniske legender som Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og Diana Reeves.

Den 34-årige sanger Céline McLorin Salvant er født i Maimi og har en fransk mor og en haitiansk far. Hun startede tidligt med musikken og fokuserede allerede som otte årig på klaver og sang. Hun har studeret på konservatoriet i både USA og Frankrig - og har forøvrigt også en en bachlor i jura fra universitetet i Grenoble. Hun har siden debuten i 2014 udsendt seks album. Hun blev nomineret til en Grammy for Vocal Jazz Album of the Year for sin debutplade, men fik den ikke! Med de følgende tre album tog hun til gengæld titlen som Vocal Jazz Album of the Year i 2015, 2017 og 2018. Meget godt gået af en musiker midt i tyverne. 

Hendes seneste album Melusine, er en hyldest til hendes fransk / haitianske rødder, og har sange sunget på fransk, occitiansk, engelsk og haitiansk kreolsk. 

Vi håber, at den lange danske sommernat inspirerer Cécile McLorin Salvant til at tage os med på endnu en rundtur i hendes fransk-haitiansk-kreolsk-amerikansk-inspirerede jazzunivers, som fortryllede os i 2022. 

Om Musikhuset Swinger

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu engang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser - med fri entré til størstedelen af koncerterne.

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted d. 12.-19. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 


Se mere her #1


Arrangør
Musikhuset Aarhus
89 40 40 40
Billetinfo
Entré 350 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C