AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Odense Jazz Orchestra feat. Loren Stillman (US/DK) - Photo: Foto: Odense Jazz Orchestra

Photo: Foto: Odense Jazz Orchestra

Odense Jazz Orchestra feat. Loren Stillman (US/DK)

14:00

M&C
Loren Stillman (komponist og solist) Torben Sminge (cond), Morten Øberg (sax), Guy Moscoso (sax), Finn Henriksen (sax), Hans Mydtskov (sax), Ole Visby (sax), Søren Phille Bærbak (trp), Tomasz Dabrowski (trp), Jacob Holdensen (trp), H.C. Erbs (trp), Stefan Ringive (trb), Mikkel Vig Aagaard (trb), Anders Ringgaard (trb), John Kristensen (trb), Pojken Flensborg (k) (p), Morten Nordal (g), Kasper Tagel (b), Chano Olskær (drm).

Sange fra det amerikanske landskab - Loren Stillman & Odense Jazz Orchestra

Fra det kolde Montana mod Rocky Mountains. Så er stemningen sat, når Odense Jazz Orchestra spiller helt nyskrevet musik med udgangspunkt i sange fra amerikanske omgivelser af den amerikanske saxofonist og komponist Loren Stillman. Sammen med orkestrets faste arrangør Kasper Tagel har Loren Stillman skrevet musikken særligt til det moderne bigband anno 2024, og til Aarhus Jazz Festival bliver det fremført af et af de bedste og mest nyskabende nordeuropæiske bigbands, så er der lagt op til et brag af en koncert.

Loren Stillman er baseret i Brooklyn, New York, og er en anerkendt saxofonist, komponist og arrangør. Med anerkendelse fra store medier som The New York Times, Downbeat Magazine, Jazziz, Jazz Times og National Public Radio har han markeret sig som en innovativ stemme i moderne jazz, og han har turneret, indspillet og undervist i både Amerika, Europa og Japan. Ved siden af en imponerende liste af optrædener, indspilninger og masterclasses med sine egne ensembler har han blandt andet også spillet og indspillet med navne som The Charlie Haden Liberation Music Orchestra, Paul Motian Trio 2000+2, Carla Bley, John Abercrombie og Michael Formanek: Ensemble Kolassus. 

Odense Jazz Orchestra (tiligere TipToe BigBand) er Fyns professionelle bigband og er hjemmehørende i Odense. Bandet har eksisteret siden 1994 og er en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører i Danmark. Odense Jazz Orchestra har senest høstet store roser for sin indspilning og koncert række med Fredrik Lundin. I 2024 skal orkestret desuden turnere og indspille musik med Jeppe Gram, den nye lovende komponist Emiliano Sampaio samt en af Sveriges helt store pianister og komponister Lars Jansson. 

Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival

Traditionen tro inviterer Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival.

Musikhuset Swinger i dagene 12. til 19. juli og fylder scenerne i og omkring Musikhuset samt foran KISSA i Musikhusparken med skøn jazz fra ind- og udland. Glæd dig til masser af formidabel gratis live jazz, entrékoncerter med sublime jazznavne og masser af god stemning.

Musikhuset Swinger er en forlængelse af Ridehuset Swinger, som Aarhus Jazz Orchestra har arrangeret i mere end 30 år, og som rykkede ind i Musikhuset i 2022 på grund af byggeriet foran ARoS.


Se mere her #1


Se mere her #2


Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra
30 24 06 62
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C