AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Vollertsen / Osgood (DK) - Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Vollertsen / Osgood (DK)

15:00

ADV
100
Martin Vollertsen (p) Kresten Osgood (drm)

Ung jazz med energi og indlevelse af Martin Vollertsen og Kresten Osgood

Martin Vollertsen er en ung pianist og komponist fra Aarhus. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2018 og har siden da sat sig præg på det aarhusianske jazzmiljø – både som sideman og som selvstændig kunstner.

Martin Vollertsen Trio er en gruppe af tæt sammenspillede unge jazzmusikere fra Aarhus.

Sammen spiller de med smittende energi og indlevelse Martin Vollertsens numre, som er inspireret af mange forskellige musikgenrer, såsom soul, blues, gospel og country – men med et tydeligt rodfæste i jazz – og mest af alt et fokus på, at det skal være og føles ærligt i udtrykket og formidlingen.

Det udmønter sig i rustikke, urbane og eftertænksomme jazzkompositioner med tyngde og musikalske inspirationskilder i alt fra Duke Ellington og Paul Bley til folkemusik fra hele verden. I musikken sporer man let en respekt for ikonerne koblet med en trang til at udfordre rammerne i egne værker.

Martin Vollertsen udgav i marts 2022 sit debutalbum “Hi Again”. 

Kresten Osgood er en af de typer, som på samme tid udfordrer og styrer alle kategorier. En ekstraordinær trommeslager og improvisatør, som kan finde på at udfordre traditionerne i sine kreative bestræbelser med den største respekt. Han har udgivet omkring 100 album, turneret stort set overalt og har optrådt og / eller indspillet med legender som Roscoe Mitchell, Paul Bley, Lee Scratch Perry, William Parker, Masabumi Kikuchi, Derek Bailey, Wadada Leo Smith, Jason Moran, Michael Blake, Oliver Lake, Kurt Rosenwinkel, John Tchicai, Tim Berne, Justin Vernon, Peter Brötzman, Joshua Redman, Eugene Chadbourne, Billy Preston, Alan Silva, Brad Mehldau, Mats Gustafsson, Bennie Maupin, The National, Dr. Lonnie Smith, Sam Rivers. Lonnie Smith, Sam Rivers, Henry Grimes, Dr. Yusef Lateef, Warren Smith og mange, mange flere.


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
KØB BILLET Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C