AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Zeuthen / Anderskov / Vestergaard (DK) - Photo: Miki Skak

Photo: Miki Skak

Zeuthen / Anderskov / Vestergaard (DK)

20:00

ADV
150
Jesper Zeuthen (s) Jacob Anderskov (p) Anders Vestergaard (drm)

Improvisationsmusikere fra tre generationer

Zeuthen / Anderskov / Vestergaard er et krystalliserende samarbejde mellem tre danske improvisationsmusikere fra tre forskellige generationer, som befinder sig et sted mellem strukturel improvisation, ekspressiv freejazz og abstrakt soul. 

Altsaxofonisten Jesper Zeuthen er en dansk legende, der allerede i slutningen af 60'erne blev kendt for sit arbejde med gruppen "Blue Sun", og som har fortsat med at udvikle sin musik gennem sine egne bands og sit arbejde med Jakob Bro, Anderskov Accident, Kasper Tranberg osv. 

Jacob Anderskov er en af de mest markante stemmer på klaveret og har siden sin debut i 2001 modtaget adskillige priser for sin musik. Han har arbejdet med Michael Formanek, Chris Speed, Airto Moreira m.fl. I 2018 blev han nomineret til Nordisk Råds Musikpris.

Den yngste af de tre, Anders Vestergaard, er vidt omkring på den danske undergrundsscene og er kendt for sit personlige touch på trommerne. Han er en del af de hårdtslående grupper Yes Deer og Laser Nun og har spillet med bl.a. Evan Parker, Lotte Anker og Thomas Morgan. 

Sammen skaber de tre musikere en konceptløs og kropslig musik, der møder publikum på en både udfordrende og forsonende måde, som er følelsesmæssigt flerdimensionel og rummelig. De har udviklet et personligt sammenspil, hvor indflydelser, dynamik og intentioner flyder frit mellem hinanden, smelter sammen i synergi og eksploderer i abstraktion, og hvor målet er at skabe rum i stedet for at fylde det op. En slags forsonende blues til det store spektakel.  


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Billetinfo
Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C