AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Mikkel Ploug Group feat Loren Stillman (DK/US/PE) - Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Mikkel Ploug Group feat Loren Stillman (DK/US/PE)

20:00

150
Loren Stillman (sax) Mikkel Ploug (g) Jeppe Skovbakke (b) Sean Carpio (drm)

Moderne nordiske kompositioner og originale harmonier

Siden udgivelsen af deres debutalbum på "Fresh Sound New Talent" i 2006 har Mikkel, Sean og Jeppe turneret over hele verden og optrådt i mere end 25 lande, herunder USA og Brasilien. Trioen har arbejdet sammen med nogle af nutidens største saxofonister, bl.a. amerikanerne Mark Turner og Loren Stillman. Mikkel har indspillet 17 albums for anerkendte jazz-labels som Sunnyside Records (US), Fresh Sound (ES), Songlines (CA) og Whirlwind Recordings (UK), og Mikkels album "Faroe" blev udvalgt til kategorien "Best Instrumental Jazz Album" ved Grammy Awards 2018. Hans album Balcony Lullabies vandt "Best Jazz Album Of 2020" i den britiske avis Morningstar og fik stor ros i Rolling Stone Magazine.

I år medvirker den amerikanske stjernesaxofonist Loren Stillman i gruppen. Hans imponerende portefølje omfatter jazzlegender som bl.a. Charlie Haden & Paul Motian, Carla Bley og John Abercrombie. Tidligt på sin musikalske rejse modtog Stillman Rising Star Jazz Artist Award (2004) i Down Beat Magazine. Og i 2002 nåede Stillman semifinalen i Thelonious Monk Saxophone Competition.

Mikkel og Loren deler en interesse for moderne nordiske komponister, og den danske komponist Bent Sørensen skrev for nylig et nyt stykke til Mikkel.

Gruppen bygger på 18 års erfaring med at fortolke Mikkels skiftende repertoire. Mikkels musik har en stærk skandinavisk arv, som ofte beskrives som original, melodidrevet og personlig i sin harmoniske karakter, men alligevel tilgængelig og indbydende. Mikkel har arbejdet i forskellige sammenhæng som solist med både Den Kongelige Ballet og Danmarks Radios Big Band i Danmark.

Han begyndte at spille trommer som fireårig, men skiftede til guitaren i teenageårene. Han er uddannet som master i jazzguitar fra Det Kongelige Konservatorium i Haag, Holland, med en udmærkelse for sin originale komposition. Med på trommer er Sean Carpio, en af Europas dygtigste trommeslagere. Seán Carpio er født i Arequipa, Peru, og opvokset i Irland. Han er en prisbelønnet multiinstrumentalist, hvis mangfoldige praksis omfatter sang, lyd og improvisation. Han har været en efterspurgt trommeslager siden 2005 og har medvirket på over 30 udgivelser til dato. Derudover har han samarbejdet og delt scene med forskellige kunstnere som Robert Stillman (The Smile), Enda Walsh, Aoife Nessa Frances, Sam Amidon, Kit Downes og Henri Texier. Jeppe Skovbakke er også bassist i bands som Guldimund, Teitur og I got you on tape og er en af Danmarks mest efterspurgte bassister.


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Billetinfo
Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C