AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Dansk-Litauisk jazzaften på HeadQuarters! (LT/DK) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

Dansk-Litauisk jazzaften på HeadQuarters! (LT/DK)

20:00

S&B
90
Kenneth Dahl Knudsen (b) Matias Fischer (drm) Lucas Illanes (g) Jievaras Jasinskis (trb) Valentas Marozas (trb) Kamile Makareviciute (trb) Povilas Jurksa (trb) Apolinaras Dubauskas (trp) Domynikas Vysniauskas (trp) Mindaugas Vadoklis (trp) Laurynas Lape (trp) Simonas Sipavicius (sax) Karolis Sarkus (sax) Mindaugas Apulskis (sax) Liutauras Janusaitis (sax) Leonardas Pilskaukas (sax) Pranas Kentra (g) Gediminas Strupinskas (p) Arturs Duckis (b) Domantas Razmus (drm)

Dansk-Litauisk jazzaften på HeadQuarters!

Som noget helt særligt har Aarhus Jazz Festival og Aarhus Jazz Orchestra i 2024 besøg af komponistkollektivet og bigbandet Vilnius JJAZZ Ensemble. Bandet mødte den danske komponist Kenneth Dahl Knudsen til verdens største jazzmesse Jazzahead i Bremen i 2022, hvor et samarbejde blev født.

Dette samarbejde har ført bandet til Aarhus - og derfor inviterer vi til en helt særlig aften på HeadQuarters, hvor du kan opleve nogle af de mest spændende musikere og bands fra Litauens sprudlende og - indtil videre - ukendte jazzscene - i samspil med nogle af dansk jazz’ internationale ambassadører.

Du kan opleve:

Kenneth Dahl Knudsen “Gloomers” feat. Vilnius JJAZZ Horns

Broken Glass 4tet

Karolis Šarkus Quintet

Gediminas Strupinskas

Vilnius JJAZZ Ensemble

Kenneth Dahl Knudsen “Gloomers” feat. Vilnius JJAZZ Horns

“Gloomers” er et nyt projekt med den danske komponist og bassist Kenneth Dahl Knudsen. Kenneth skriver “Musikken er farvet af mine sidste 20 år som aktiv musiker. Det er en blanding af den musik, jeg har spillet rundt omkring i verden, men også et værk, der samler mine inspirationskilder gennem hele livet. Mine teenageår med Nirvana og Green Day vil være på niveau med den elitære musik, jeg har studeret, såsom Beethoven, Bartok og Coltrane. Et miskmask, der forhåbentlig står som en unik og sammenhængende lyd i en koncert, der lægger sig mellem mange genrer.”

Broken Glass 4tet

Helt unik instrumentering med guitar, trombone, banjo, tuba og trommer. Musikken spænder fra moderne tendenser med komplekse rytmer og harmoniske farver i jazz, rock, pop og verdensmusik, til moderne improvisationsmusik, til legende bluesy og endda country-lyde. Tosset og virtuost på samme tid!

Karolis Šarkus Quintet

For saxofonisten Karolis Šarkus har de tidlige erfaringer med klassisk musik til sidst ført ham ind i jazzens verden. Han eksperimenterer gerne med lyden af sin saxofon ved at anvende både akustiske og elektroniske effekter. Šarkus spiller en velafbalanceret form for fusionsjazz fuld af farverige melodiske linjer og passion. Den blander det funky groove, energien fra rockmusik, de kontemplative træk fra skandinavisk jazz og de sarte ekkoer fra dens litauiske modstykke samt den litauiske folketradition.

Gediminas Strupinskas

Gediminas er tilknyttet Vilnius JJAZZ Ensemble som pianist og del af rytmegruppen - men han er også komponist og bandleder, og har studeret de seneste to år på konservatoriet i Aarhus. Han spiller med sit band fra jazzmiljøet i Aarhus.

Vilnius JJAZZ Ensemble 

Bigbandet optræder denne aften i nedskaleret format, som passer til scenen på HeadQuarters. I øjeblikket omfatter ensemblet 13 komponister, og deres sæt vil være udvalgte numre fra bandets komponister.

Ensemblets leder, Jievaras Jasinskis siger: “Jazz kan være meget forskelligartet. Jeg hører ofte, at jazz ikke er for alle, og jeg synes, det er særligt interessant at vende det koncept på hovedet. Jeg ser ingen grund til, at vi ikke kan høre elementer af moderne musik, rave, techno, folklore og lignende i jazz. Vi er interesserede i at samle ligesindede mennesker, jazzskabere, musikere, og give dem mulighed for at udforske deres indre komponister, eksperimenterere. Når forskellige tanker mødes ved et bord, kan det blive meget interessant."


Se mere her #1


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
Billetinfo
Entré 90 kr.
Forsalg 90 kr. Entré i døren 110 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C